B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

15.03.2022
Gomex vas zove na zatvaranje izložbe “Merak mi je…”
  • Gomex vas zove na zatvaranje izložbe “Merak mi je…”

Gomex vas zove na zatvaranje izložbe “Merak mi je…”

Nakon dva i po meseca i više od 2600 poseta, izložba „Merak mi je…“ biće svečano zatvorena večeras, 15. marta, od 19h, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Učešćem u ovom projektu, kompanija Gomex je još jednom pokazala rešenost da ulaganjima u ovakve poduhvate sačuva bogato kulturno i istorijsko nasleđe koje imaju Zrenjanin i Banat.

Autorka izložbe, Olivera Skoko, na zatvaranju će dati osvrt na sve prateće programe, brojne posete kao i na specifičnosti i reagovanja od strane publike tokom trajanja. Ovom prilikom će premijerno biti izvedena i pesma „Kad se setim mila dušo“ po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja koju će otpevati Muška vokalna grupa „Panonika“ u saradnji sa gajdašem Vanjom Ilijevim. 

Da podsetimo, izložba „Merak mi je…“ – Hedonizam u delima iz Zbirke likovne umetnosti Narodnog muzeja Zrenjanin otvorena je u Salonu zrenjaninskog Narodnog muzeja krajem decembra 2021. godine i obuhvatila je 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi…

Na izložbi su se našli radovi Stevana Aleksića, autora čuvene žanr-kompozicije „Veseli Banaćani“, crteži Uroša Predića i Pauline Sudarski, slike Ištvana Senjija, Vladislava Vukova, Zore Petrović, Friderike Bende… 

Pored kompanije Gomex, realizaciju projekta su pomogli i Asocijacija autentičnih hedonista, Color Media Communications, Muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin i Gradska kafana „Stara zanatlija“.

 

  • Gomex vas zove na zatvaranje izložbe “Merak mi je…”