B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

26.04.2023
Završen 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Završen 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović" u Zrenjaninu, od 18. do 25. aprila, održan je 72. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine. Kompanija Gomex je i ovoga puta bila generalni sponzor ove pozorišne manifestacije, koja je okončana dodelom nagrada i predstavom u čast nagrađenih („Pokojnik" CNP). 

Žiri (rediteljka Anđelka Nikolić, dramaturg Svetislav Jovanov i reditelj Patrik Lazić) odlučio je da među deset odgledanih ostvarenja nagradu za najbolju predstavu u celini dobije predstava „Što na podu spavaš" u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta (Novi Sad), Dramskog kazališta „Gavela" (Zagreb) i Narodnog pozorišta Sarajevo i MESS (Sarajevo). Ova predstava, između ostalog, donela je i priznanja za najbolju režiju Kokanu Mladenoviću, a za najbolju žensku ulogu Maji Izetbegović.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Aljoši Đidiću za Hendrika Hefgena u predstavi „Mefisto" u režiji Harisa Pašovića, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Fondacije Novi Sad - Evropska prestonica kulture, dok je za najbolju epizodu priznanje pripalo Juliji Petković za ulogu Maše u predstavi „Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Milana Neškovića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta Sombor.

U konkurenciji predstava za decu, po odluci žirija, najbolja je predstava „Ne idi daleko" (po tekstu i u režiji Tamare Kučinović) Dečjeg pozorišta Subotica, a priznanje za najbolju ulogu u ovoj kategoriji dobila je Viktorija Palfi za ulogu Majke u istoj predstavi.

Još jedan veliki pozorišni događaj očekuje nas od 26. maja do 3. juna. U pitanju je 68. izdanje Sterijinog pozorja, koje će ove godine biti održano pod sloganom „Čovečnost – Usponi i sunovrati”, a čiji će partner (već devetu godinu zaredom) takođe biti trgovinski lanac Gomex.