B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

21.06.2021
Festival vina i Banatske vredne ruke
  • Festival vina i Banatske vredne ruke

Festival vina i Banatske vredne ruke

Posle godinu dana pauze, dve manifestacije koje promovišu bogatstvo različitosti i očuvanje tradicije održaće se zajedno u četvrtak 24.06. u period od 10h do 18h u Karađorđevom parku u Zrenjaninu. Svečano otvaranje najavljeno je za 11h.

„Internacionalni banatski festival vina” održaće se po drugi put, malo drugačije koncipiran (bez takmičarskog dela) a obuhvatiće prodajnu izložbu, degustaciju vina i stručna predavanja. Na štandovima će se predstaviti vinarije, proizvođači vina, hrane i vinarske prateće opreme. Stručna predavanja оdvijaće se u prostorijama Javne ustanove „Sportski objekti”.

“Banatske vredne ruke” je manifestacija koja je osnovana 2000.g sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva. Zbog svoje veličine i značaja uvrštena je u manifestacije od značaja za grad Zrenjanin. Na manifestaciji će učestvovati brojni aktivi žena i veliki broja udruženja. Cilj ove manifestacije je da se okupe ljudi koji svojim radom pokušavaju da sačuvaju tradiciju i prenesu je novim generacijama prikazivanjem tradicionalnih jela i predmeta.

U kulturno-umetničkom programu učestvovaće Milica Dosković, vokalna solistkinja iz Zrenjanina, Bojan Miloradović, glumac „Veliki teatar Jagodina", Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina „Filigran”, Kulturno-umetnička društva „Gik - Banat Pionir“ i „Đerđef“ iz Zrenjanina, kao i „Lola“ Perlez-Stajićevo i „Bid bend“ Gagić i prijatelji. Stručna predavanja оdvijaće se u prostorijama Javne ustanove „Sportski objekti”. 

Organizatori manifestacije su: Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija grada Zrenjanina, IP Media 023, Udruženje vinara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ i JP „Sportski objekti“, pokrovitelj je grad Zrenjanin, a prijatelji manifestacije su Barcino Tours i kompanija Gomex.

 

  • Festival vina i Banatske vredne ruke