B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

13.05.2022
Noć muzeja u Zrenjaninu

Noć muzeja u Zrenjaninu

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta. „Manifestacija “Muzeji za 10” održava se u Zrenjaninu po osmi put dok se manifestacija “Noć muzeja” obeležava petnaseti put za redom u Zrenjaninu.

Noć muzeja ove godine će trajati od 14. do 20. maja i biće održana na 6 lokacija, među kojima su Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, Narodno pozorište „Toša Jovanović“, Savremena galerija Zrenjanin, Galerija ALUZ, Narodni muzej Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina. Podršku organizaciji ovogodišnje Noći muzeja pružila je kompanija Gomex.

Tokom trajanja manifestacije, osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.

Detaljan program možete pogledati na sledećem linku: Evropska noć muzeja program

Manifestacija Muzeji za 10 i ove 2022. godine, objediniće obeležavanje Evropske noći muzeja (subota, 14. maj), Međunarodnog dana muzeja (sreda, 18. maj), kao i Nacionalne nedelje muzeja (14-20. maj).

Ulaz će biti slobodan za sve posetioce. Vrata ustanova kulture će u zrenjaninskoj Noći muzeja biti otvorena od 17h do 24h.