B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Aktuelno

13.05.2022
Somborski književni festival

Somborski književni festival

Somborski književni festival pokrenut je 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, i kompanije Gomex.

Festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti.

Namera Festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije, te su gosti relevantna imena iz domena poezije, proze, izdavaštva i kritike – Radivoj Šajtinac, Vladimir Kopicl, Sonja Veselinović i Dejan Aleksić.

Uz ovaj primarni aspekt Festivala, šesti put je održan i konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina koji nudi rešenje za tzv. problem druge knjige mladih pisaca.

Na konkurs je pristiglo dvadeset i dva rukopisa, a žiri u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić izdvojio je rukopis zbirke priča Osma Aleksandra Tanurdžića.

Ovogodišnje izdanje Somborskog književnog festivala održava se na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“,  13. i 14. maja uz poštovanje preporučenih mera zaštite.