B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kafa merak a kuvanje instant!

autor: Gomex | 29.08.2019
Kafa merak a kuvanje instant!

Zbog ubrzanog tempa života i stalnih obaveza tokom dana, često nam se desi da nemamo vremena za šoljicu rinfuz čaja, za čiju pripremu je potrebno mnogo više nego kad bismo spremili čaj u filter vrećici. Želja za čajem je i dalje tu, a upravo tada nam najbolje može pomoći električni bokal, takozvani ketler ili grejač vode, koji veoma brzo zagreje određenu količinu vode.

Čaj nije jedini napitak koji možemo pripremiti u ketleru, jer nam on može omogućiti da lako i brzo napravimo instant kafu. Pomoću električnog bokala dobićemo topli napitak po svojoj želji, a onda možemo da se opustimo i uživamo čitajući knjigu ili gledajući televiziju.

Električni bokali vrlo su praktični uređaji za brzu pripremu toplih napitaka, uglavnom kafe i čaja. Kapacitet vode koju je moguće zagrejati u njima najčešće se kreće od 0.1 do 1.8 litara, a ono što je svojstveno većini ketlera je indikator nivoa vode, pa neki modeli čak pokazuju koliko je potrebno za jednu šolju, čime se smanjuje potrošnja energije. Pojedini modeli ketlera imaju funkciju para stop pomoću koje se aparat automatski isključi čim voda dosegne temperaturu ključanja. Da bi svojim korisnicima dočarali potpuni ugođaj ispijanja kafe, pojedini proizvođači električnih bokala pobrinuli su se i za estetiku tog uređaja, te neki modeli ketlera imaju oblik džezve i čajnika. Međutim, svesni smo toga da izgled aparata koji će nam pomoći da pripremimo svoj napitak nije od najvećeg značaja, iako nije ni nevažan. Karakteristike brojnih modela električnih bokala kreću se od onih osnovnih poput priključne snage i zapremine pa sve do specifičnosti pojedinih bokala kao što su zaštita od pregrevanja i seckalica za mrvljenje leda. Prednost električnog bokala u odnosu na džezvu svakako je brzina, koja je od bitnog značaja onda kada smo u žurbi. Ne zaboravimo i to da je ketlerima potrebno znatno manje električne energije za pripremu našeg omiljenog napitka.

Pri odabiru električnog bokala koji će nam, zahvaljujući svojim karakteristikama, najviše odgovarati, treba imati u vidu kapacitet aparata, koji nam je važan ukoliko spremamo veću količinu kafe ili čaja, kao i snagu motora ketlera. Kada je reč o garanciji, ona kod većine grejača za vodu traje dve godine. Ono po čemu se skuplji modeli razlikuju od nešto jeftinijih su posebne performanse, kao što su podešavanje i održavanje temperature. Ove karakteristike mogu biti od koristi, mada nam to nije uvek potrebno jer je vodu moguće skuvati u bilo kom ketleru budući da je to njihova primarna funkcija.