B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kafa u službi lepote!

autor: Gomex | 09.01.2020
Kafa u službi lepote!

Kafa predstavlja jedan od omiljenih jutarnjih napitaka kojim započinjemo dan, ali osim u svrhe razbuđivanja, koristi se i kada je nega tela i lica u pitanju. Uz pomoć kafe, možete napraviti brojne domaće tretmane kojima ćete kosu i kožu dovesti do savršenstva.

Piling lica

Piling kože lica spada u jedan od osnovnih koraka u negovanju. Na taj način će mrtve ćelije kože biti uklonjene, očepiće se i očistiti pore i lice će dobiti sjaj. Aktivni sastojci pilinga prodiru u ćelije i dubinski ih hrane utičući na pojačanu proizvodnju kolagena i drugih korisnih aktivnih supstanci. Ipak, ako imate osetljivu kožu lica, ne biste smeli da koristite bilo koji piling, jer može da iziritira kožu. Idealno rešenje je piling od taloga kafe. Pomešajte kašiku taloga sa par kapi maslinovog ulja i time očistite lice. Ovo će hidrirati kožu i učiniti je čistijom i sjajnijom.

Anti-celulit piling

Kofein koji kafa sadrži već je uveliko poznat kao jedan od najboljih boraca protiv celulita. Kofein poboljšava cirkulaciju i razmenu materija u ćelijama, ali i njihovo oslobađanje od nakupljenih toksina. Iz tog razloga ne čudi što je neizbežan sastojak gotovo svake kreme i preparata namenjenog za borbu protiv celulita. U kućnm uslovima lako možete napraviti efikasan anti-celulit piling sa kafom koji će ubrzati cirkulaciju i ukloniti sloj mrtvih ćelija kože. 

Uklanjanje naduvenosti i otečenosti očiju

Nisu samo kesice čaja te koje mogu da učine čuda. Izmešajte talog kafe sa vodom i napravite pastu. Stavite smesu na otečeno područje i ostavite da odstoji 15 minuta.

Prirodno farbanje kose

Uz pomoć kafe možete i ofarbati kosu bez oštećenja i isušivanja koje podrazumevaju kupovne farbe. Kafa ima jaku pigmentaciju,  pritom je izuzetno zdrava za kosu. Naravno, ne možete očekivati potpunu promenu boje (npr. iz plave u smeđu), ali je npr. idealna za brinete koje žele da osveže boju.

Kupka za otečena stopala

Stopalima su s vremena na vreme potrebni tretmani koji će ih negovati i oporaviti. Predlažemo vam kupku sa kafom koja će sasvim garantovano smanjiti otok. U lavor je potrebno sipati toplu vodu tek toliko da pokrije stopala. Skuvajte šoljicu kafe i sipajte je u lavor sa vodom. Potopite stopala na 15-ak minuta.