B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Ko o čemu, momci o brijanju!

autor: Gomex | 05.12.2019
Ko o čemu, momci o brijanju!

Iako je brada poslednjih godina ponovo u trendu, brijanje je nešto što spada u dnevnu rutinu većine muškaraca. Iritacije kože su čest problem, a mi vam iz tog razloga donosimo savete za pravilno brijanje.

Dobro navlažite bradu

Jedan od osnovnih uslova za brijanje bez iritacije i posekotina je taj da brada bude dovoljno mokra. Dlake na licu zaista dobro upijaju vodu, a tako natopljene postaju slabije, samim tim i lakše za obrijati. Tuširanje pre brijanja je idealan način da ispunite ovaj uslov. Ako niste u mogućnosti, dobro navlažite bradu, a zatim peškirom koji ste prethodno nakvasili vrućom vodom pokrijte lice nekoliko minuta. Ovo je tehnika koju koriste berberi.

Koristite penu za brijanje

Iako je nazivamo penom, bolje su one koje manje prave penu, a više stvaraju sloj koji je u konstantnom kontaktu sa licem. Potražite onu koja sadrži veliku koncentraciju lubrikanta, npr. silikona i sredstava za omekšavanje lica. Iako kvalitet košta, uštedećete na kupovini brijača, jer se upotrebom kvalitetnije pene smanjuje tupljenje žileta.

Koristite kvalitetan brijač i češće menjajte žilete

Uvek koristite kvalitetan i oštar brijač, jer se tokom brijanja ne uklanja samo dlaka, već i dva sloja kože, a tup žilet je glavni krivac za osipe i iritaciju lica. Pre brijanja, žilet nakvasite vrelom vodom. Ukoliko se brijete svakodnevno, menjajte žilete posle tri do pet brijanja, zavisno od čvrstoće dlake.

Kako pravilno koristiti brijač?

Idealno bi bilo da brijač pomerate u smeru rasta brade. Počnite sa strane, nakon toga obrijte brkove i na kraju pređite na bradu. Dlake brade su najjače, zbog toga im treba više vremena da ih pena i voda omekšaju. Brijanje u kontra smeru od rasta dlake omogućava kvalitetnije izbrijavanje, ali i povećava šansu da će vam urasti dlake i da ćete se poseći, pa nije preporučljivo.

Kako tretirati lice nakon brijanja? 

Posle brijanja je lice najosetljivije i preporučuje se umivanje toplom vodom, kao i nanošenje losiona. Tada još jednom isperite lice, ali ovog puta hladnom vodom. Ne trljajte lice, samo lagano prislonite da peškir upije vodu.