B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Topli sendvič i šunka to su srca dva!

autor: Gomex | 15.08.2019
Topli sendvič i šunka to su srca dva!

Topli sendviči definitivno su favoriti gotovo svačijeg doručka ili večere. Postoje čak i pravila kako se pravi ovaj specijalitet. Naučite kako da ih pravilno pripremate i uživate u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.

Malo maslaca, dobar sir i ista takva šunka već mogu da stvore savršen topli sendvič. Ako koristite više vrsta sira, i ukusi će biti bolji, dok bi više vrsta mesnih dodataka moglo da zbuni nepce. Hleb možete premazati i majonezom, ali ipak zbog tankog sloja maslaca na obe kriške hleba, dobićete hrskaviju koricu.

Povrće dodajte u gotove sendviče

Prenatrpani sendviči biće teži za uživati u njima dok jednostavnijim uvek možete dodati još poneki jestivi detalj po želji. Kašika kisele pavlake ili sveže povrće podići će kombinaciju, a pravilo kaže da ih treba dodati tek na kraju, kada su sendviči već gotovi kako biste stvorili kontrast između vrućeg sira koji se rasteže i kremastih, osvežavajućih komponenti.

Povrće kao što su zelena salata, paradajz ili paprika u tople sendviče treba dodati tek kada su sendviči gotovi. Ukoliko ubacite povrće pre pečenja, ono će natopiti hleb i izgubiti svoju svežinu, a vi završiti sa gnjecavim sendvičem u ruci. Pre pečenja možete ubaciti naseckane kisele krastavc. Oni neće natopiti sendvič, ali će mu dati hrskavu, kiselkastu notu koja se sjajno spaja sa ostalim sastojcima.

Pirprema u tiganju, tosteru ili aparatu za vafle

Najfinije tople sendviče gastronomi ne pripremaju u tosteru već u - tiganju! Priprema je jednostavna, a nakon uživanja u čudesnim, hrskavim sendvičima nećete morati da ribate toster. U tiganju otopite malu kockicu maslaca, dodajte sendvič, pa ga pecite na laganoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju. Preokrenite ga i postupak ponovite i s drugom stranom sendviča. Na ovaj način se pripremaju popularni “grilled cheese sendviči”, a zbog nešto dužeg i pažljivijeg pečenja na tiganju, sastojci u sendviči spajaju se na još slasniji način.

Ako nemate toster, odlična ideja biće i sendviči iz aparata za vafle. Postupak pripreme je isti kao i kod pečenja u tosteru, ali sa aparatom za vafle, vaši sendviči će dobiti reljefast izgled koji će ih učiniti još hrskavijima.

Usled sve bržeg načina života, ljudi su uvek u pokretu kako bi sve obaveze završili na vreme. Međutim, ukoliko se ima vremena za jutarnju kafu i razbuđivanje, svakako da postoji prostor za brzi doručak. Uz toplu kafu i jutarnji razgovor uz novine, savršeno paše grickanje hrskavih, toplih sendviča pripremljenih od omiljenih namirnica. A uvek možete da spremite i jedan za poneti. Uz njega ponesite omiljeno voće i imate odličan obrok na poslu. Mnogi ne stižu da jedu tokom radnog vremena i kući se vraćaju premoreni, pa nemaju snage da spremaju ručak ili večeru. Tada je najbolje pripremiti tople sendviče koji će pregladneloj osobi vrlo brzo povratiti snagu.