Topli sendviči definitivno su favoriti gotovo svačijeg doručka ili večere. Postoje čak i pravila kako se pravi ovaj specijalitet. Naučite kako da ih pravilno pripremate i uživate u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.
Malo maslaca, dobar sir i ista takva šunka već mogu da stvore savršen topli sendvič. Ako koristite više vrsta sira, i ukusi će biti bolji, dok bi više vrsta mesnih dodataka moglo da zbuni nepce. Hleb možete premazati i majonezom, ali ipak zbog tankog sloja maslaca na obe kriške hleba, dobićete hrskaviju koricu.
Prenatrpani sendviči biće teži za uživati u njima dok jednostavnijim uvek možete dodati još poneki jestivi detalj po želji. Kašika kisele pavlake ili sveže povrće podići će kombinaciju, a pravilo kaže da ih treba dodati tek na kraju, kada su sendviči već gotovi kako biste stvorili kontrast između vrućeg sira koji se rasteže i kremastih, osvežavajućih komponenti.
Povrće kao što su zelena salata, paradajz ili paprika u tople sendviče treba dodati tek kada su sendviči gotovi. Ukoliko ubacite povrće pre pečenja, ono će natopiti hleb i izgubiti svoju svežinu, a vi završiti sa gnjecavim sendvičem u ruci. Pre pečenja možete ubaciti naseckane kisele krastavc. Oni neće natopiti sendvič, ali će mu dati hrskavu, kiselkastu notu koja se sjajno spaja sa ostalim sastojcima.
Najfinije tople sendviče gastronomi ne pripremaju u tosteru već u - tiganju! Priprema je jednostavna, a nakon uživanja u čudesnim, hrskavim sendvičima nećete morati da ribate toster. U tiganju otopite malu kockicu maslaca, dodajte sendvič, pa ga pecite na laganoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju. Preokrenite ga i postupak ponovite i s drugom stranom sendviča. Na ovaj način se pripremaju popularni “grilled cheese sendviči”, a zbog nešto dužeg i pažljivijeg pečenja na tiganju, sastojci u sendviči spajaju se na još slasniji način.
Ako nemate toster, odlična ideja biće i sendviči iz aparata za vafle. Postupak pripreme je isti kao i kod pečenja u tosteru, ali sa aparatom za vafle, vaši sendviči će dobiti reljefast izgled koji će ih učiniti još hrskavijima.
Usled sve bržeg načina života, ljudi su uvek u pokretu kako bi sve obaveze završili na vreme. Međutim, ukoliko se ima vremena za jutarnju kafu i razbuđivanje, svakako da postoji prostor za brzi doručak. Uz toplu kafu i jutarnji razgovor uz novine, savršeno paše grickanje hrskavih, toplih sendviča pripremljenih od omiljenih namirnica. A uvek možete da spremite i jedan za poneti. Uz njega ponesite omiljeno voće i imate odličan obrok na poslu. Mnogi ne stižu da jedu tokom radnog vremena i kući se vraćaju premoreni, pa nemaju snage da spremaju ručak ili večeru. Tada je najbolje pripremiti tople sendviče koji će pregladneloj osobi vrlo brzo povratiti snagu.