B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Samo Mediteran, al’ uz hladno pivo!

autor: Gomex | 09.01.2020
Samo Mediteran, al’ uz hladno pivo!

Ko nam je ovih dana bio u gostima? 

Igor Lazić Niggor - nekadašnji je član izuzetno popularnog hip-hop dvojca „Monteniggers“, koji su svojom muzikom obojili drugu polovinu devedesetih. 2000.  je započeo solo karijeru, a njegov glas se, osim u muzičkim numerama, može čuti i u sinhronizovanim verzijama crtanih filmova. Kako se snalazi u kuhinji i još ponešto saznaćemo u nastavku...

 

Da li bi sebe nazvao gurmanom?

Pa, mogao bih reći da jesam gurman. Uživam u ukusima jela koja spremam, kao i hrane koju mi sprema neko drugi, a i raznim vrstama pića, piva pogotovo. Naravno, u svemu tome ne treba pretjerivati, gledam koliko god je to moguće da se hranim zdravo i kvalitetno, jer ipak kako se kaže, zdravlje se unosi kroz usta. 

 

Postoji li geografsko odredište koje najviše prija tvom čulu ukusa? 

Ako bi čulo ukusa moglo da određuje geografske lokalitete, to bi definitivno bila Boka Kotorska, jer tu sam rođen.

 

Kako se snalaziš u kuhinji? Imaš li možda neki svoj specijalitet? 

Snalazim se kao profesionalac, obožavam da kuvam i spremam razna jela. Specijaliteti su mi uglavnom sve što je vezano za morsku ribu i morske plodove.

 

Da li se obično držiš recepata ili si više sklon eksperimentisanju?

Držim se recepata, ali ne baš sada da mjerim sve na vagu, koliko čega treba dodati, volim da eksperimentišem i da smišljam nove kombinacije sa začinima. Npr. moj pasulj je rapsodija, svako ko ga je probao nije ispod 3 tanjira pojeo. Bitno je da za vrijeme pravljenja jela non stop provjeravaš aromu, sve dok se ne dođe do željenog ukusa.

 

Kako si naučio da kuvaš?

Kuvanje sam naučio gledajući kako to rade majka i otac, oboje su bili dobri u spremanju jela, pogotovo ćale, koji je bio pravi majstor. Kasnije, kad sam krenuo da živim sam, bio sam suočen sa tim da moram i sebi nešto da skuvam, a ne da se samo hranim brzom hranom i u restoranima.

 

Pomenuo si da si veliki ljubitelj piva... Koliko si probirljiv, imaš li neke omiljene vrste?

Obožavam pivo i veliki sam ljubitelj moram da priznam. Nisam mnogo izbirljiv, ali dao bih prednost češkim i holandskim pivima. Naravno, volim i domaća i uvijek volim da probam piva koja se vezuju za mjesto odakle potiču, npr. Niško pivo, Mostarsko... Nije mi fora ako sam u Zaječaru da pijem Nikšićko ili obrnuto. Volim da ispoštujem domaći teren. Naravno, pivo mora da bude ’ladno kao iz izvora. U mom rodnom Kotoru postoji čuvena „Ponta od piva”, mjesto pored mora, ispod bora, gdje ljeti sa svojim prijateljima ispijam pivo i kupam se.

 

Ko od muzičara najbolje kuva?

Znam da se Knez odlično snalazi u kuhinji, ali naravno posle mene, ha ha ha ha!