B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

DAN KAO I SVAKI DRUGI

autor: Gomex | 07.09.2017
DAN KAO I SVAKI DRUGI

Oscilacije u nivou određenih hormona, analiziranih u različitim periodima ovulatornih procesa kod žena su tolike da to organizam izuzetno snažnog muškarca teško da bi mogao da podnese. Zato slobodno očekujte razumevanje za „one dane” od svojih partnera!

Znamo da biste tokom “onih dana” najradije samo leškarile i tražile od okoline da vam u svemu ugađa. Ipak, nekih pravila čak i tada morate da se držite, ali samo iz jednog razloga, da bi vama bilo bolje.

Evo na šta nikako ne smete da zaboravite:

1. NE jedite slanu hranu - Mnogim ženama se dešava da se osećaju neverovatno naduto i otečeno tokom menstrualnog ciklusa. Slana hrana izaziva dehidraciju, što organizam kompenzuje intenzivnijim osećajem žeđi, a sva ta tečnost koju popijemo učiniće nas još naduvenijima.

2. NE zaboravite na zaštitu - Stručnjaci kažu da je sasvim u redu imati polni odnos tokom menstruacije, ukoliko i vi i partner to želite. Međutim, treba da budete posebno oprezni, jer u onim danima postoji veća opasnost od zaraze polno prenosivim bolestima. Takođe, nije tačno da ne možemo zatrudneti ako imamo menstruaciju - dakle, razlog više da vodimo računa o zaštiti!

3. NE budite statični - Izgleda da su ipak u pravu sve one reklame za uloške u kojima se žene „onih dana” bave najčudnovatijim sportovima, uključujući i one adrenalinske. Istraživanja, naime, pokazuju da pojačano lučenje endorfina, koji izazivaju vežbe, može umanjiti grčeve i bol, kao i da deluje odlično protiv iritirajućih promena raspoloženja. Ne morate baš otići na bandžidžamping, ali brza šetnja uvek je dobrodošla.