B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

KOENZIM Q10 ENERGIJA ZA ORGANIZAM

autor: Gomex | 04.10.2017
KOENZIM Q10 ENERGIJA ZA ORGANIZAM

Koenzim Q10 je supstanca koja u našem organizmu stvara 95 posto telesne energije pa se može reći da je gorivo organizma. Jedini od deset vrsta koenzima Q koji je prisutan u ljudskom telu, u svakoj našoj ćeliji, koenzim Q10 strukturno je vrlo sličan vitaminu E, ali kao antioksidans višestruko jači i značajniji.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da je koenzim Q10 najbolji put do dugog i kvalitetnog života.

Naša koža je svakodnevno izložena negativnim uticajima oksidacije pojačanih sunčanjem i drugim vremenskim uticajima, lošom ishranom, pušenjem, stresom... koji ubrzavaju njeno starenje. Koenzim Q10 daje energiju svakoj ćeliji kao snažan antioksidans i energetski posrednik usporava i zaustavlja procese starenja kože. Osim što deluje preventivno, sprečavajući isušivanje kože, upotreba kozmetičkih preparata s koenzimom Q10 smanjuje i već nastale bore i oporavlja kožu. Kako deluje?

Funkcionalni nedostaci kože imaju puno uzroka: manjak vlage, poremećaje metabolizma, štete od sunčanja i slično. Svi funkcionalni nedostaci kože manifestuju se onako kako najmanje želimo - kao znaci preranog starenja, prvo i najjače vidljivi na licu. Manjak koenzima Q10 dovodi do raspada energetskog sistema organizma, što se odražava na koži - postaje mlohava, izborana, neishranjena. Kao i vitamin E, ali jače, koenzim Q10 štiti ćelije kože od propadanja i starenja. Preparati s koenzimom Q10 pružaju punu zaštitu koži - deluju protiv poremećaja funkcija i simptoma oštećenja.

Iako se za njega nije znalo do 1978. godine, a dokazan je samo mali deo njegovih mogućnosti, koenzim Q10 postao je najkorišćenija supstanca u preparatima namenjenih lepoti i zdravlju. Neizostavan je sastojak većine visokokvalitetnih preparata i krema za negu kože kao i lekova protiv različitih srčanih bolesti. Sve više ga koriste i sportisti za postizanje i održavanje optimalne psihofizičke snage.