B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

LAKO DO SAVRŠENE SVEŽINE

autor: Gomex | 21.09.2017
LAKO DO SAVRŠENE SVEŽINE

Pravilno korišćenje laka svakako podrazumeva više od držanja boce blizu glave i pritiskanja dugmića. Prvenstveno treba da znate tačno zašto koristite lak i kako postići najbolje rezultate, a sve u cilju dobijanja savršene frizure. Lak treba nanositi sa rastojanja od 30-ak cm i veoma je bitno da se pridržavate toga.

Evo sjajnih saveta kako da najbolje koristite lak i to u različitim situacijama:

Obično stilizovanje: Nanesite lak na lokne koje želite da namestite, možete i dok su još vlažne. Četkom ga rasporedite i odmah namestite kosu u željeni položaj – većina lakova se veoma brzo suši i odlaganje može pokvariti vašu nameru. Dodatno malo prsnite preko nameštenog dela za savršen finiš, koji će osigurati da kosa i ostane tu gde jeste.

Maksimalna čvrstoća: Za maksimalnu čvrstoću prvo namestite frizuru, a zatim još detaljno isprskajte lak preko čitave kose, trudeći se da one “problematične” delove držite rukom dok lak ne “obavi svoje” (dovoljno je nekoliko sekundi).

Volumen: Za postizanje ekstra volumena probajte sledeću tehniku: savijte se u struku i u položaju glavom prema dole rastresite kosu. Zatim se ispravite i krenite da podižete manje pramenove kose prskajući malo laka ispod njih. Sačekajte nekoliko sekundi svaki put pre nego što pređete na sledeći pramen. Na ovaj način ćete podići kosu od vlasišta i postići predivan volumen. Nakon toga oblikujte frizuru kako želite i po potrebi dodavajte još laka.

Lak za kosu je sjajan proizvod pogodan za većinu frizura i tipova kose. Odaberite ga i koristite na pravi način i pomoći će vam da napravite mnogo predivnih frizura, od onih jednostavnijih, pa do najsloženijih podignutih frizura.

Nije lak samo za lakiranje!

Ako su vam napukle čarape, a niste u mogućnosti da kupite nove, na mestu pucanja nanesite malo laka za kosu. Ovaj trik sa lakom će sprečiti dalje pucanje čarape. Isti efekat možete postići lakom za nokte, s tim što je lak za kosu bolje rešenje jer je potpuno neprimetan. Ukoliko nemate vremena da perete kosu, a i šampon za suvo pranje kose vam nije pri ruci, nanesite na kosu malo laka tako što ćete ga pošpricati na koren kose, sa udaljenosti od 30 cm i rukama rastresti kosu. Lak će blago upiti masnoću i pružiti joj volumen.