B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

MIRIS VEŠA MIRIS SVEŽINE!

autor: Gomex | 29.11.2017
MIRIS VEŠA MIRIS SVEŽINE!

Prilikom kupovine omekšivača za veš kupci se uglavnom rukovode mirisom kao osnovnim kriterijumom pri izboru. Ali da li je prijatan miris oprane odeće jedini učinak koji omekšivač za veš ima i šta su omekšivači za veš?

Omekšivači za veš se uobičajeno dodaju prilikom pranja odeće da bi oprana odeća bila mekša i prijatna na dodir. Dodaju se tokom procesa pranja u mašini za veš.

Omekšivači zaista daju odeći prijatan miris, ali ima i puno drugih prednosti koje se ostvaruju njihovom upotrebom, kao što su smanjenje antistatičkog efekata (veoma značajno kod pranja sintetičkih tkanina), čine opranu odeću mekšom, smanjuju gužvanje odeće, čine proces peglanja lakšim, i naravno daju odeći prijatan miris.

Na našem tržištu omekšivači mogu da se nađu u tečnom obliku. Prema osnovnoj klasifikaciji delimo ih na koncentrovane i nekoncentrovane. Poslednji niz godina na tržištu preovlađuju koncentrovani 3 i 4 puta koncentrovani) omekšivači koje je potrebno dodati tokom procesa mašinskog pranja veša u znatno manjoj količini od nekoncentrovanih, a za postizanje maksimalnog efekta.

Prilikom upotrebe omekšivača za veš potrebno je pridržavati se navedenog uputstva proizvođača, jer se prevelikom upotrebom omekšivača neće postići srazmerno očekivani efekti.

Treba izbegavati stavljanje omekšivača za veš direktno na tkaninu, jer će to napraviti fleke na odeći. Najbolje je da se omekšivač sipa u predviđene pregrade na mašini (gde se stavlja i deterdžent).

Ne morate da kupujete skupe osveživače prostora kada imate omekšivač za veš! Jednostavno napravite mešavinu sa vodom u razmeri 1:3 (omekšivač : voda) i sipajte u bocu sa pumpicom. Ovim uvek možete da poprskate zavese, tepihe i nameštaj i brzo neutrališete neprijatne mirise poput duvanskog dima ili pare iz kuhinje, a ovim možete osvežiti i unutrašnjost automobila!