B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

TUŠIRANJEM PROTIV STRESA

autor: Gomex | 01.11.2017
TUŠIRANJEM PROTIV STRESA

Pet minuta tuširanja „spira“ svako opterećenje izazvano stresom i uspostavlja unutrašnju harmoniju. Topla voda utiče na stvaranje hormona sreće, koji ljude čine dobro raspoloženim.

Tuširanje ujutru ili posle posla predstavlja savršen način opuštanja, u kome nestaju loše raspoloženje, stres, pa čak i višak kilograma, ističe bečki doktor Hademar Bankhofer.

Mlaz vode prilikom jutarnjeg tuširanja snabdeva telo toplotom koja prija i leči, jer opušta mišiće, zglobove i kičmu. Kada je reč o mozgu, topla voda utiče na stvaranje hormona sreće, koji ljude čine dobro raspoloženim. Pet minuta tuširanja „spira“ svako opterećenje izazvano stresom i uspostavlja unutrašnju harmoniju.

Kada su se prvi put pojavili, gelovi za tuširanje su predstavljali zamenu za sapun. Danas kada je estetika proizvoda, uključujući boju, teksturu, miris i pakovanje postala veoma važna za potrošače, gelovi za tuširanje postaju sve popularniji, pošto se kod tečnih proizvoda za čišćenje tela funkcionalne i estetske prednosti mnogo lakše postižu nego kod čvrstih sapuna. To se naročito odnosi na izbalansiranost penušavosti i efikasnosti čišćenja kože, sa blagošću kojom proizvod deluje na vašu kožu.

Gelovi za tuširanje su raspoloživi u velikom broju mirisa, mogu biti namenjeni ženama, muškarcima, deci, pa čak i odojčadi. Ovi proizvodi često sadrže kreme koje koži daju vlažnost, a neki proizvođači nude i aroma-terapi proizvode, koji obećavaju oslobađanje od stresa, umirujući san ili povećanje energije. Često su proizvodi specijalizovani za suvu ili osetljivu kožu, a postoje i oni sa dvostrukom namenom, koji se mogu koristiti za negu tela i kose.

Iako vreo tuš ponekad prija, voda bi trebalo da bude topla, ne pretopla. Ako se tuširate vrelom vodom, možda ćete se mentalno opustiti, ali će vam koža biti suva i napeta. Vrela voda skida prirodne lubrikante koje luči naša koža. Osobe koje pate od ekcema tuširanjem vrelom vodom dodatno će pogoršati svoje stanje. Osim toga, voda koja je toplija od 49 stepeni Celzijusa za samo pet minuta koje provedete pod tušem može izazvati opekotine trećeg stepena.
Preporučena temperatura je 43 stepena Celzijusa ili niža.