B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Da li volite zimsko roštiljanje?

autor: Gomex | 08.01.2021
Da li volite zimsko roštiljanje?

Prave ljubitelje hrane koja se sprema na žaru neće obeshrabriti ni sneg, a hladnije vreme svakako ne bi trebalo da bude prepreka za uživanje i druženje na svežem vazduhu…

Ukus zimskog roštilja je bolji

Roštilj je moguće koristiti u gotovo svim vremenskim uslovima uprkos tome što, bar na našim prostorima, postoje određene predrasude kad je u pitanju ovakva aktivnost na niskim temperaturama. Problem za okupljanje može biti jedino trenutna situacija sa virusom korona, ali ako roštilj pravite u krugu porodice, nema razloga za brigu. Čemu praznici inače služe nego za okupljanje i zabavu sa najbližima!

Oni koji su isprobali zimski roštilj tvrde da je ukus drukčiji nego leti, kao i da hladan vazduh daje posebnu draž. Uz malo mašte, svoje dvorište ili baštu lako možete pretvoriti u mesto za pravu zimsku i prazničnu idilu. Dobro se obucite, skuvajte vino ili čaj da vas greje, a ako vam je i dalje hladno, uvek možete zapaliti onu pravu logorsku vatru.

Masnije meso je sočnije

Govedina i junetina bez sumnje spadaju u najpoželjnije vrste mesa za roštilj, jer ko ne voli sočne goveđe odreske sa žara!? Na roštilju se gotovo uvek nađe i bar neki komad svinjetine, a koji god deo mesa izabrali, imajte na umu da je tajna ukusne svinjetine sa roštilja u masnoći, stoga nikako ne birajte meso koje nije masno, jer će biti tvrdo i ne baš sočno…

Piletina na roštilju mnogima je najdraži izbor. Za nju obavezno pripremite marinadu. Ostavite meso da se marinira nekoliko sati i biće spremno za roštilj. Obično se kaže da roštilj nije roštilj ako na njemu ne zamirišu kobasice. Odaberite kobasice po svom ukusu, a ako želite dodatnu ljutinu, pripremite i ljute papričice. Ražnjići su takođe vrlo česti, a i prilično praktični. Budući da se radi o manjim komadima mesa, uglavnom se najbrže ispeku. 

Uz miris sveže pečenog mesa i osmehe najmilijih, provedite dan napolju i ne zaboravite da napravite bar nekoliko fotografija, koje ćete sigurno pregledati na nekom od narednih prazničnih okupljanja. Napravite svoj zimski piknik i organizujte druženje već ovog vikenda!