B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Nega kose za muškarca

autor: Gomex | 28.07.2022
Nega kose za muškarca

Jedna od prvih stvari koje na muškarcu žene primećuju jeste kosa! Stoga, muškarci, obratite pažnju na savete koji vas očekuju u nastavku.

Nega kose za muškarce odvija se u tri osnovna koraka: pranje kose, sušenje i njeno stilizovanje. Što se tiče pranja kose, gledajte da podesite optimalnu temperaturu vode – ne previše hladnu, jer takvom vodom nećete moći da uklonite nečistoće sa vaše kose, ali ni previše toplu, jer rizikujete da isušite kožu na temenu glave. Ukoliko je u pitanju kratka kosa, sasvim je dovoljna mala količina šampona (veličine metalnog novčića), a najvažnije je da šampon dobro isperete. Greška gotovo svakog muškarca jeste to što potpuno zaboravlja na regenerator i njegova korisna svojstva poput sjajnijeg izgleda, volumena i mekoće kose. Ako želite lepši izgled i jaču kosu, počnite da koristite i ovaj proizvod. Nakon što ste isprali odabrani šampon, stavite regenerator i ostavite nekoliko minuta da deluje, a zatim ga dobro isperite. 

Kosu prvo prosušite peškirom, a zatim fenom koji ćete držati na rastojanju od oko 15cm. Ukoliko želite, stilizujte kosu gelom, voskom, penom ili nekim drugim sredstvom za oblikovanje.

Da biste imali zdravu i lepu kosu, znajte da je osnova briga o koži glave. Ukoliko poremetite njenu prirodnu zaštitnu funkciju, moguće je da ćete se suočiti sa problemima poput retke ili masne kose, pojavom peruti, pa čak i opadanja kose… Iako je genetika jedan od glavnih faktora koji utiču na opadanje kose, neadekvatna nega kose za muškarce, kao i mnogi drugi spoljašnji faktori, takođe mogu biti uzročnici.

Kada je muška kosa masna, njoj je potreban blagi šampon, posebno kreiran za ovaj tip kose, jer takvu kosu morate češće prati. Ukoliko imate osetljivu kožu glave, potrebno je da koristite šampon koji će uticati na obnavljanje zaštitne funkcije kože glave i zaštititi je od negativnih spoljašnjih uticaja. Nega kose za muškarce koji često koriste proizvode za stilizovanje takođe bi trebalo da uključi i neki od blažih šampona koji će moći često da se koristi bez negativnih efekata.