B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Prelazni period i novi trendovi

autor: Gomex | 05.03.2020
Prelazni period i novi trendovi

Ovo je doba godine kada su jutra i večeri toliko hladni da deluje kao da zima ne posustaje, a već u podne se čini da je leto blizu... Ništa komplikovanije od projekta “obuci se pametno” u prelaznom periodu.

Vreme debelih perjanih jakni je prošlo, ali smo i dalje daleko od kratkih rukava. Priroda u martu voli igru „toplo-hladno“ i nikad nismo potpuno sigurni da neće naleteti poneki kišni oblak. Ove promene umeju načisto da nas izlude, pa na kraju ne znamo šta da obučemo a da nam ne bude pretoplo ili prehladno...  

Slojevito oblačenje-najpametnija strategija

Prastari, mada i dalje aktuelan savet nalaže slojevito oblačenje. Toplota se zadržava među slojevima odeće i na taj način greje vaše telo. Ako ste u mogućnosti, birajte pamučnu odeću, jer ona dozvoljava koži da diše, upija dobro znoj i održava temperaturu tela, za razliku od sintetičkih materijala. Ukoliko temperatura poraste, uvek možete skinuti neki sloj i raskomotiti se, a da pritom budete dovoljno dobro obučeni. Naš savet je kombinacija košulje i džempera, koji se po potrebi može lako skinuti.

Prsluci takođe mogu biti idealni kao dodatni sloj, jer nam pružaju dovoljno toplote, ali i bolju „ventilaciju“. Po potrebi se mogu skinuti, zauzimaju manje mesta nego jakne, te se mogu odložiti u torbu. Tu je i popularna fraza „čizma glavu čuva“ na koju ne smete zaboraviti tokom ovog prelaznog perioda. Veoma je bitno da ne krenete prerano sa letnjom obućom, jer se niko ne oseća prijatno kad su mu noge hladne.

Cvetni print ili motivi džungle

Što se tiče modnih trendova, predviđa se da će i u ovoj sezoni biti popularni cvetni printovi i motivi džungle, a osim klasičnih crnih, belih i crvenih komada, tokom sezone Proleće/Leto 2020 najaktuelnije nijanse će biti – šafran, smaragd i indigo. Šafran boja je najmodernija nijansa žute i ona se posebno preporučuje tokom tmurnih dana, kada može pomoći u borbi protiv nedostatka sunčeve svetlosti.

Džemper, kaput ili šal će biti dovoljni. Osvežavajuća smaragdna odlikuje se posebnom plemenitošću i inteligencijom. Da biste izgled učinili suzdržanijim, dodajte komade smeđe i tamnoplave boje. Za indigo plavu se predviđa da će preuzeti primat i postati glavni ton prema kom će se svi “štimovati” tokom 2020. godine. Nosite ovu nijansu i ne plašite se pogleda.