B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 02/2020 - Kolumna

autor: Gomex | 23.01.2020
Porodični magazin 02/2020 - Kolumna

Dragi naši,

Sad kad su svi praznici iza nas, ne preostaje nam ništa drugo nego da prionemo na posao. Priznaćete da nije lako uhvatiti novi zamajac, kada smo se malo ulenjili i ušuškali u praznične iluzije. 

Potrebno je da podstaknemo sebe na taj način što ćemo dobro isplanirati svoje vreme, odrediti sebi realne ciljeve i truditi se da ih redovno ostvarujemo. Vreme provedeno sa porodicom i decom moramo kvalitetno da osmišjavamo, kako bismo osetili ispunjenje i u ovom važnom segmentu života. Podsetite sebe s vremena na vreme da deca brzo odrastu i da su im roditelji potrebni svakodnevno, da sa njima podele nedoumice, male strahove ili bezgraničnu dečiju radost. Koliko god da život pred nas stavlja sve kompleksnije zadatke koji iziskuju sve više našeg vremena i energije, ovu važnu ulogu ne smemo zapostaviti. 

Zima je tek na polovini i još uvek pokazuje svoje „zube”. Očekuje se novi udar sezone gripa, pa i za to moramo da se spremimo. Stručnjaci podsećaju na tri osnovna principa zaštite od sezonskih prehlada: kvalitetna ishrana bogata voćem i povrćem, da bismo ojačali imunitet, dobro grejanje i redovno provetravanje prostorija u kojima boravimo, naročito gde je velika frekvencija ljudi. Populacija najmlađih je i ovde prva na udaru, zbog nedovoljno formiranog imunog sistema i značajno veće izloženosti boravku u većim grupama u školama i vrtićima. Potrebno je ponovo uložiti napor da obogatimo ishranu dece svim onim što deca uglavnom izbegavaju, a to su prirodne i sveže namirnice.

Za one mlađe, koji tek stupaju u svet odraslih, preporučujemo puno lepih i romantičnih trenutaka sa društvom ili sa voljenom osobom. Zima je idealno vreme za to. Lep pogled sa zamagljenog prozora sobe ili omiljenog kafea čini neprocenjivu uspomenu, makar na dan ili dva, uz dobar selfi na Instagramu!

 Šešir nakrivi, lakše se živi!