B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični magazin 06/2021 - Kolumna

autor: Gomex | 18.03.2021
Porodični magazin 06/2021 - Kolumna

Dragi naši,

Ako se setimo prethodnog proleća u kontekstu nove stvarnosti vezane za život u pandemiji, ovo proleće i nije tako loše. Obeležili smo neslavni jubilej od godinu dana koronavirusa u našim životima. Krupne cifre i konstantne pretnje sa TV ekrana nisu baš ohrabrujuće, ali valjda tako biti mora. Za sada bar nismo zatvoreni.

Doživeli smo sve što su nam tako svesrdno najavljivali. Maske su nam deo svakodnevice, dezinfekcija na svakom koraku, epidemija je neizbežna tema u svakom razgovoru... Svi imaju neku teoriju o vakcinama - za i protiv, koja je bolja, a koja je lošija. Ipak, moramo priznati da ne znamo ništa o tome. Kao, na kraju krajeva, što ne znamo ništa o fudbalskom biznisu u svetskim razmerama, a osećamo se pozvanim da selektujemo reprezentaciju na veoma stručnom nivou. Ono „...da se ja pitam”.

Priznajemo da je tema sa kojom smo započeli ovaj broj prilično sumorna, ali takva nam je stvarnost. Zapravo smo hteli da naglasimo onu drugu „čarobnu reč” iz prethodnog teksta, a to je PROLEĆE.

Da, na pragu nam je najlepše godišnje doba i treba ga iskoristiti. Treba poštovati sve preporučene mere i treba biti disciplinovan, to je jedini recept da se izvučemo iz ove situacije, svi mi kao mikrocelina, ali i čitav svet. Sa druge strane, uvek treba misliti pozitivno i to je onaj pravi recept za uspeh. Proleće je pravo vreme za to.

Iskoristite svaki slobodan trenutak i izađite u prirodu, postoje hiljade i hiljade dobrih razloga za to. Iskoristite sunčane dane, budite na vazduhu, provodite vreme sa najbližim prijateljima i porodicom i eto vašeg malog doprinosa u borbi za zdravlje. Sad kada smo na kraju zime, porazmislite o zdravijoj ishrani. Potrudite se da obezbedite sebi sveže voće i povrće uz svaki obrok. Okrenite se oko sebe, uređujte svoje dvorište, ulaz, terasu, ko šta ima. Svaka novozasađena biljka uneće novu svežinu u naše okruženje, a to je ono što nam je najpotrebnije.

Potrudite se da svoje slobodno vreme ispunite malim stvarima koje vas ispunjavaju. Stvorite naviku da sebi osmišljavate lepe trenutke, što češće to bolje. Razgovarajte sa svojim bližnjima, naročito sa decom. Taj proces neverovatno zbližava i ispunjava. Što se više bavite planiranjem i ostvarivanjem prigodnih ličnih radosti, utoliko ćete se osećati zadovoljnije i spunjenije.

Možda nekome ovo može da zazvuči kao još jedno isprazno „life coach” predavanje, ali ideja je bila iskrena. Iskoristite proleće!