B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični magazin 16/2021 - Kolumna

autor: Gomex | 12.08.2021
Porodični magazin 16/2021 - Kolumna

Dragi naši, 

Došli smo do samog kraja leta. Mnogi će reći prebrzo. Oni koji su romantični, reći će da je ovo najleši deo godine. Neki su i odmor ostavili za ovaj period. Cene aranžmana polako padaju, gužve na plažama više nisu tolike, a zalasci sunca u avgustu su najlepši...

Mnogi drugi ove avgustovske „lepote” posmatraju kroz prizmu spremanja zimnice i opremanja dece za novu školsku godinu. A to baš ume da bude izdatak.

Bez obzira na veoma široku paletu gotovih konzerviranih proizvoda od povrća na našem tržištu, mnoge porodice se i dalje opredeljuju za „domaću radinost”. Pekmezi od šljiva, kajsija, kiseli kornišoni ili rezana paprika, ajvari, pinđuri, zaista nemaju premca kada ih vredne ruke spreme po domaćoj recepturi. Sreća je što nam je godina bila veoma izdašna, pa su domaći proizvođači obezbedili velike količine kvalitetnog svežeg voća i povrća po vrlo pristupačnim cenama. 

Opremiti đaka u današnje vreme nije ni najmanje jednostavno. Zato oni koji imaju iskustva u tome znaju da rasporede ovaj izdatak na nekoliko delova. U avgustu se na vreme obezbede određene količine svezaka, blokova, bojica i ostalog osnovnog pribora, a u septembru se dokupi sve ono što su učitelji i nastavnici dodatno tražili. Na taj način se izbegnu gužve, a i trošak se nekako razbije na dva dela. Neko to voli odjednom sve da obezbedi i ovom poslu nameni nekoliko dana u septembru. 

Kraj leta ume da bude i sadržajniji od onoga što nam život nameće kao obavezu. Pokušajte na što bolji način da iskoristite ove avgustovske dane. Odvojite vreme za boravak sa decom u prirodi. Organizujte mini izlete ili šetnje. Kraj raspusta često je najzanimljiviji i vašim mališanima. Potrudite se da im ostane u lepoj uspomeni.