B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 21/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 24.10.2019
Porodični magazin 21/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Laganim jesenjim korakom trošimo i poslednje dane oktobra. Jesen nam je ove godine donela i boje i mirise. Onaj rezak osećaj prohladnog i vlažnog, još kao da nismo ni okusili.

Bilo kako bilo, miholjsko leto je na izmaku i moramo razmišljati o predstojećim hladnim danima. Priroda nas uči da je period bogate i zrele jeseni samo uvod u predstojeći period oskudice svega svežeg u ponudi. Onaj ko se nije na vreme obezbedio, sada mora da hvata poslednji voz (kao u priči o crvrčku i mravu) da se nadahne jesenjom bogatom ponudom. 

Da se razumemo, bogatstvo jeseni predstavljaju i svi sunčani dani koji su nam „ponuđeni”. Inicirajte šetnje sa prijateljima ili porodicom. Organizujte male izlete u najbližoj okolini. Sasvim je dovoljno iskoristiti centralni deo dana za boravak na blagom miholjskom suncu, da bismo naakumulirali zalihe vitamina D za predstojeće mrazeve. 

Ponuda svežeg povrća za turšiju je baš sada u zenitu, receptura je veoma jednostavna... Čak i za one koji nisu nikada pokušali, eto izazova. Ovaj vid čuvanja svežeg povrća za zimnicu, jedan je od najadekvatnijih. Svežina, bogatstvo ukusa, a posebno nutritivne vrednosti povrća se zadržavaju samim tim što u postupku pripreme nema termičke obrade. 

Ukoliko ste propustili sezonu kornišona, crvene paprike, mešane salate i ajvara, ni to nije problem. Obratite pažnju na akcije. Na sreću potrošača, situacija na tržištu je takva da se proizvođači utrkuju ko će se izdvojiti kvalitetom i cenom, da baš njegova tegla pronađe mesto na polici u vašem špajzu. Ovo je do te mere izraženo da mnoge domaćice, u poslednje vreme,  svesno odustaju od slaganja krastavčića u tegle, čekajući sezonu akcija u marketima, kako bi spremno dočekale sezonu slava i ostalih svetkovina.

A kada je već reč o predstojećem periodu slavsko-novogodišnje-božićnih gastronomskih izazova, poslednji je trenutak da mislite na sopstvenu liniju. Niko u našim krajevima nije oslabio u novembru i decembru. Jednostavno „nije moguće”.

Šešir nakrivi, lakše se živi!