B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični magazin 21/2020 - Kolumna

autor: Gomex | 22.10.2020
Porodični magazin 21/2020 - Kolumna

Dragi naši,

ako kažemo: jesen, korona, sezonski grip, neko će sigurno prokomentarisati da smo prilično dosadni. Složićemo se da je uvek bolje reći: vitamini, voće i povrće, fizička aktivnost, što više vremena provedenog u prirodi sa porodicom. 

To je recept za uspeh u istorijskom trenutku u kom se našao čitav svet, pa sa njim i mi.

Svi izazovi probnog perioda su iza nas, saživeli smo se sa merama preventive, prilagodili smo se životu sa maskama, podsetili se kolika je važnost elementarnih higijenskih navika i sada je valjda svima postalo jasno da se i sa ovom „pošasti” može živeti koliko-toliko normalno. Ostalo je samo da smognemo strpljenja i mentalne snage, a doći će i kraj korona sage. 

Naravno, svi smo se zaželeli proslava, druženja i masovnih okupljanja. Ne moramo koristiti previše grube i oficijalne izraze kao što su samodisciplina i odgovornost za živote i zdravlje svojih najbližih. Takođe, niko ne spori da se možemo zaraziti uz sve mere predostrožnosti na bilo kom mestu - u gradskom prevozu, prodavnici, na poslu, u kolektivu. Ipak, ne treba izazivati sudbinu. 

Predstoji nam period tradicionalnih okupljanja na slavama i drugim prazničnim proslavama. Raštrkane porodice se okupljaju dolaskom svojih članova iz rasejanja i svi smo se zaželeli jedni drugih…

Pokušajmo da racionalnost, koja i nije izražena karakteristika balkanskih naroda, postane dominantna u ovim turbulentnim vremenima. Pokušajmo da uživamo što češće, osmišljavanjem malih porodičnih kružoka, da se svi osete ispunjeno i zaštićeno, pogotovo oni najmlađi.

Možda je ovo recept za uživanje u druženju, na bezbedan i odgovoran način. Pritom, samo podsećamo, znamo da nismo „otkrili toplu vodu”.