B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Porodični magazin 22/2019 - Kolumna

autor: Gomex | 07.11.2019
Porodični magazin 22/2019 - Kolumna

Dragi naši,

Savremeni način života, kao i činjenica da nas nadolazeći hladni i kratki jesenji dani sve više upućuju na zatvoren prostor, pokreće i niz pitanja o kojima nismo previše razmišljali.

Koliko puta vam se u prethodnih nekoliko godina desilo da iskreno pomislite, onako samo za sebe, da je baš šteta što se toliko slabo viđate sa prijateljima; Da to nema veze niti sa vašim osećanjima i potrebama, niti sa njihovim, već da je to posledica modernog načina života i opšte pošasti jurnjave za „prokletim” dinarom. Nova vremena, novi trendovi. Opšta konstatacija i sa tim u glavi guramo kroz život.

Veoma detaljnom analizom porasta broja korisnika društvenih mreža u Srbiji, dolazimo do pokazatelja da se ne razlikujemo previše od razvijenog sveta, ni po ovom pitanju. Korisnici ove, do juče potpune novotarije, sada su podjednako i odrasli, kao i starija lica. Ovo se odnosi najviše na Fejsbuk sa koga tinejdžeri u poslednje vreme „beže” na neke druge mreže koje nude nove sadržaje. Ovaj trend su iskoristile marketinške agencije, jer su dobile sjajan alat za virtuelno oglašavanje, ciljajući veoma precizno.

Još jedna pozitivna stvar u ovom produktu globalizacije je činjenica da kroz taj medij najlakše možemo videti šta nam rade prijatelji u dalekim gradovima, da bake mogu da prate rast unuka u inostranstvu... 

Da li smo se nekada iskreno zapitali - koliko vremena dnevno provedemo „buljeći” u telefon ili tablet? Da li smo to pomnožili sa brojem dana u nedelji, mesecu, godini? Da li smo to uporedili sa propuštenim vremenom u komunikaciji sa sopstvenom decom ili propuštenim divnim trenucima u druženju sa prijateljima?

Nismo, ni slučajno, želeli nikoga da prozivamo. Nismo, ni slučajno, agitovali protiv bilo čega modernog, savremenog, ali... Ono što treba da izbalansira ovu računicu je naša sopstvena savest. Odredimo sopstvene prioritete, isplanirajmo i rasporedimo svoje vreme, pa onda hajmo svi na društvene mreže. „Uslikajmo” divne trenutke sa decom i prijateljima, pa ih onda okačimo na FB :) Obogatićemo se i divnim uspomenama i lajkovima.

Šešir nakrivi, lakše se živi!