B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični magazin 23/2021 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 18.11.2021

Dragi naši,

 

Ova godina je jedna od onih koje bi najbolje bilo zaboraviti. Već dve godine živimo u kontinuiranom strahu, a kako izgleda - kraj baš i nije na vidiku. I kako onda da budemo „normalni” kada ništa nije normalno? Međutim, postoji i druga strana medalje. Od kada radim, uvek je to bilo u nekim neredovnim uslovima. Prvo raspad države, onda sankcije, pa bombardovanje, ali uvek se nekako živelo. Ljudi su se ženili, deca su se rađala, bilo je i veselja i tuge. Odatle i potiče naš slogan - „Šešir nakrivi, lakše se živi” - kojim samo želimo da poručimo da uvek postoji i ona lepša strana života.

Pred nama je slavski period. Porodična slava je specifičan praznik srpskog naroda i potiče još iz prehrišćanskog vremena. To je najsvečaniji dan kada se porodica okuplja i priprema bogatu trpezu na kojoj su svi dobrodošli (na slavu se ne poziva), bez obzira na veru i naciju. Slava se slavila i u daleko opasnijim i siromašnijim vremenima, ali je ipak opstajala i opstala i uvek je donosila radost ukućanima. 

Danas je drugačije vreme. Bolje se živi, trpeze su bogatije, pa se i preteruje. Poneki slavljenik smatra da brojem gostiju i količinom jela i pića treba da pokaže svoju snagu i da, možda, zaseni svoje komšije, ali slava nije to. Slava je spomenik porodici, ljubavi i prijateljstvu i ne zavisi od novca. Poštovanje koje neka porodica doživljava od svoje okoline je vezana za poštenje i ljudskost, a ne za količinu pečenih prasića ?.

Pred nama su slave koje verovatno nećemo slaviti na uobičajeni način, ali to ne znači da se porodica neće okupiti i provesti neko prijatno vreme. Vraćam se na naš slogan - „Šešir nakrivi, lakše se živi” i želim da vam poručim da je i Gomex tu da vam malo olakša život. Opustite se, poštujte zdravstvene mere i sve će ovo proći. Vratićemo se našem starom životu. Srećna slava, domaćine ?.