B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični magazin 24/2021 - Kolumna

autor: Goran Kovačević | 02.12.2021

Dragi naši,

Sad kada je nova godina na pomolu, a staroj lagano odbrojavamo dane, imamo pravo da podvlačimo crte i da sublimiramo uspomene, a da potajno priželjkujemo ponešto za sebe i svoje najbliže. Nekako je prirodno i normalno da nam se ovakve misli vrzmaju po glavama. Pa imamo li pravo na želje i u vreme pandemije, imamo li pravo na Deda Mraza?

Odgovorno tvrdimo da imamo pravo na svoje snove i da stremimo ka njima. Da ih vizualizujemo, uobličavamo i trudimo se da ih dotaknemo. Pritom, (posebno odrasli) moramo svoje snove sanjati kroz prizmu realnosti. Kroz okular koji nam nameće svakodnevnica, koja nam i nije baš naklonjena.

Previše je zebnje i straha u svakodnevnoj vizuri prosečnog čoveka da bi mogao opušteno da planira obične životne stvari. Previše je nametnutih rešenja, neizostavnih procedura i nezaobilaznih prepreka koje ponekad i sami sebi postavljamo. Predstojeći slavski dani, dečiji raspust i novogodišnji praznici, kao da nikada nisu bili komplikovaniji i uvijeniji u veo surove realnosti.

Dozvolite savremenu menadžersku floskulu kao rešenje, predlažemo „optimizaciju”!

Dakle, stavimo na jedan tas sreću i osećanje zajedništva naše porodice, prijatelja i ljudi koje volimo, a na drugi tas sve ono što nosi realnost, pa precizno izvagajmo.

Ne smemo odustati od topline slavskih i prazničnih dana jer to je ono što gradi uspomene, podstrekuje ka napred u teškim trenucima, a pritom gledajmo da naši postupci ne ugroze nikoga. Može slava da se priredi i u krugu najbližih, može Nova da se dočeka i u veselom kružoku porodice, može zimovanje da se organizuje i bez previše kontakata...

Biće vremena za nova poznanstva i prijateljstva, za velika okupljanja i spektakularne žurke. Samo da bude zdravlja, živite svoje snove!