B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kućne fore

Letnji radovi u vašoj bašti
autor: Gomex | 16.06.2022

Letnji radovi u vašoj bašti

Iako je leto pred nama, još uvek nije kasno da posejete ponešto od onoga što ste zaboravili.

Vlažnost vazduha u životnom prostoru
autor: Gomex | 02.06.2022

Vlažnost vazduha u životnom prostoru

Vazduh u životnom prostoru ima ogroman uticaj na naše zdravlje, a samim tim i na kvalitet našeg života. Međutim, vazduh u kući ili stanu može biti jednako loš kao onaj spolja (ako ne i gori)…

Koliko često peremo jastuke?
autor: Gomex | 19.05.2022

Koliko često peremo jastuke?

Kako bi jastuci ostali sveži i čisti, važno ih je čistiti svakih nekoliko meseci. Iako se može činiti da su ogromni i komplikovani za pranje, taj posao je jednostavniji nego što se čini.

Napravi drvene saksije i žardinjere
autor: Gomex | 05.05.2022

Napravi drvene saksije i žardinjere

Drvo kao prirodni materijal savršeno je za dvorište, a drvene saksije i žardinjere će izgledati odlično pored kamenih stazica ili baštenskih garnitura za sedenje.

Kako da napravite sprej protiv grinja?
autor: Gomex | 14.04.2022

Kako da napravite sprej protiv grinja?

Ako ste skloni alergijama, veliki problem vam mogu praviti stanovnici jastuka, dušeka i drugog nameštaja koji svakodnevno koristimo. Srećom, imamo rešenje i za taj problem...

Pravilno postavljanje stola za svečanost
autor: Gomex | 31.03.2022

Pravilno postavljanje stola za svečanost

Verovali ili ne, pravila za postavljanje stola postoje bilo da se radi o doručku, porodičnom ručku, svečanom ručku ili o okupljanju povodom nekog posebnog događaja… Razlika je u nijansama.

Efikasno protiv fleka od crvenog vina
autor: Gomex | 17.03.2022

Efikasno protiv fleka od crvenog vina

Poznato je da među najproblematičnije fleke spadaju one za koje je glavni krivac – crveno vino. Međutim, uz nekoliko jednostavnih trikova, ipak možete sačuvati svoj tepih, stolnjak ili komad garderobe...

Neuobičajena upotreba pirinča
autor: Gomex | 03.03.2022

Neuobičajena upotreba pirinča

Osim što nas drži sitim i što ga koristimo u kulinarstvu, pirinač se može koristiti i u neke druge svrhe. Bićete iznenađeni kada saznate kako vam pirinač može pomoći da rešite neke svakodnevne, ali i ne tako česte probleme.

Čišćenje dlaka kućnih ljubimaca
autor: Gomex | 17.02.2022

Čišćenje dlaka kućnih ljubimaca

Ako imete kućnog ljubimca, dobro vam je poznat problem koji nastaje kada dlake sa kuce ili mace opadnu i uvuku se u tepih i nameštaj. Ipak, postoji nekoliko jednostavnih i jeftinih načina pomoći kojih možete da očistite svoj nameštaj.

Savršeno feniranje
autor: Gomex | 03.02.2022

Savršeno feniranje

Zarad uštede vremena i novca, žene uglavnom same feniraju kosu, ali pritom prave brojne greške koje čine da im frizura ne ispadne baš onako kako su želele.

Pivo za sve
autor: Gomex | 20.01.2022

Pivo za sve

Osim što je omiljeno piće velikog broja ljudi (ali i zvanično najprodavanije alkoholno piće na svetu), pivo ima mnoštvo drugih prednosti o kojima niste imali pojma.

Ne samo za pečenje
autor: Gomex | 06.01.2022

Ne samo za pečenje

Pored svima poznatog trika koji ujedno predstavlja i osnovnu namenu proizvoda - da se kolači ne zalepe za pleh - papir za pečenje možete upotrebiti za rešavanje mnogo sitnih problema u kući.

Šta je to bela buka?
autor: Gomex | 16.12.2021

Šta je to bela buka?

Da li ste znali da mali kućni aparati proizvode „belu buku“, zvuk sličan onom koji je novorođenče slušalo u maminom stomaku? Kad ljuljuškanje i pevušenje ne pomažu, uvek nam preostaje i ta opcija...

Trikovi sa alu folijom
autor: Gomex | 02.12.2021

Trikovi sa alu folijom

Aluminijumsku foliju ste verovatno koristili samo za pripremu ili odlaganje hrane, ali sada ćete je upotrebljavati i na nekoliko novih načina. Uz malo mašte i jeftinog materijala, moći ćete da napravite unikatne stvarčice za domaćinstvo. 

Escajg da blista
autor: Gomex | 18.11.2021

Escajg da blista

Deterdženti i hemijska sredstva nam umnogome olakšavaju kućne poslove, te ih u svojim domaćinstvima katkad koristimo i više nego što bi trebalo. S obzirom na to da prečesta upotreba može biti štetna po naše zdravlje, nije na odmet da porazmislimo o zameni.

Kućna upotreba medicinskog alkohola
autor: Gomex | 04.11.2021

Kućna upotreba medicinskog alkohola

Medicinski alkohol prvenstveno predstavlja sredstvo za dezinfekciju povreda ili rana. Međutim, postoji mnoštvo načina na koje se on može upotrebiti u domaćinstvu.

Pametno sušenje znači manje peglanja
autor: Gomex | 21.10.2021

Pametno sušenje znači manje peglanja

Ako biste peglanje želeli da svedete na minimum, predlažemo vam da primenite nekoliko trikova uz koje ćete uštedeti zaista mnogo vremena.

Fen za kosu al’ u druge svrhe
autor: Gomex | 07.10.2021

Fen za kosu al’ u druge svrhe

Iako se fen oibično koristi samo za sušenje kose, on vam može pomoći da rešite niz situacija koje umeju baš da iznerviraju...

Pena za brijanje  kao pomoć u kući
autor: Gomex | 23.09.2021

Pena za brijanje kao pomoć u kući

Možda vam nikada nije palo na pamet, ali penu za brijanje možete iskoristiti na mnogo više načina. Ova pena zapravo može biti rešenje za mnoge kućne intervencije...

Sirće kao kućni pomoćnik
autor: Gomex | 09.09.2021

Sirće kao kućni pomoćnik

Zapušila vam se sudopera? Vaša kanta za smeće širi neprijatan miris? Odeća koja vam hitno treba je izgužvana, a nemate peglu pri ruci?