B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Čarape protiv proklizavanja

autor: Gomex | 17.06.2021
Čarape protiv proklizavanja

Klizavi podovi mogu biti velika opasnost za pripadnike svih generacija, ali prvenstveno za one najmlađe i najstarije... Ipak, rešenje je prilično jednostavno i neće vas mnogo koštati.

Silikonom protiv klizavih podova

Istraživanja su pokazala da se najklizavijim podovima smatraju sjajne pločice i polirani kamen. Ako u svom domu imate baš to ili neku drugu vrstu poda na kom se osećate kao bambi na ledu, primenite ovaj jednostavan trik sa čarapama… Za to će vam biti potrebne same čarape, parče kartona, makaze, silikon u tubi i pištolj za silikon.

Postupak je sledeći:

Izrežite karton u veličini svog stopala i umetnite ga u čarapu, pa zatim, uz pomoć pištolja za silikon, na đonovima čarapa napravite nekoliko linija ili veći broj tačkica od silikona. Uredno rasporedite linije ili tačkice duž celog đona (posebno u predelu pete) i više nećete imati problem sa proklizavanjem. Ukoliko ovo radite sa dečjim čarapama, možete se i zabaviti tako što ćete zajedno sa mališanima silikonom iscrtati motive po želji. Kada ste završili, ne vadite kartonski umetak dok ne budete sigurni da se silikon potpuno osušio. Ne zaboravite da tanke čarape nisu posebno pogodne za nanošenje silikona, za to su mnogo bolje čarape veće debljine ili one ručno pletene. Ovaj trik sa silikonom funkcioniše i u slučaju kućnih papuča koje želite da učinite manje klizavim...

U poslednje vreme na tržištu postoji sijaset modela ovakvih čarapa protiv proklizavanja u fabričkoj izvedbi. Uglavnom su to modeli za mališane koji prohodavaju ili za one malo starije koji pohađaju vrtiće. Svi modeli su sa veselim dečjim motivima. Starija populacija je posebno osetljiva na padove, pa zašto onda ne bismo probali i na svojim čarapama?