B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Čišćenje dlaka kućnih ljubimaca

autor: Gomex | 17.02.2022
Čišćenje dlaka kućnih ljubimaca

Ako imete kućnog ljubimca, dobro vam je poznat problem koji nastaje kada dlake sa kuce ili mace opadnu i uvuku se u tepih i nameštaj. Ipak, postoji nekoliko jednostavnih i jeftinih načina pomoći kojih možete da očistite svoj nameštaj.

Lepljiva traka

Obmotajte komad lepljive trake oko ruke tako da lepljiva strana bude okrenuta ka spolja i pomoću nje pokupite dlake na nameštaju. Ovo je odličan način za čišćenje teško dostupnih mesta.

Sredstvo za čišćenje stakla

Sredstva za čišćenje prozora skupljaju dlake. Dovoljno je da ovim sredstvom naprskate mebl na krevetu ili fotelji, a onda pređete krpom. Na taj način ćete skupiti sve dlake koje su kućni ljubimci ostavili na nameštaju.

Omekšivač

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka koje su se nakupile na tepihu, jer sprečava da se one zalepe za materijal. U flašici pomešajte četvrtinu poklopca omekšivača i vodu. Naprskajte tečnost na tepih, a zatim usisajte i problem će biti rešen.

Soda bikarbona

Jednostavno pospite tepihe sodom bikarbonom, ostavite nekoliko minuta da deluje, a zatim ih temeljno usisajte. Pored toga što ćete odstraniti dlake kućnih ljubimaca, rešićete se i neprijatnih mirisa.

Balon

Ukoliko vam deca pomažu u obavljanju kućnih poslova, naduvajte balon i dajte im da njime trljaju preko površine prekrivene dlakama. Nastaće statički elektricitet zbog kog će se dlake zalepiti za balon, a deca će tom prilikom naučiti i nešto korisno.

Nažalost, neki od nas nemaju dovoljno vremena za pravilno četkanje svog psa ili mačke, pa problem sa dlakama može postati zaista užasan. Čišćenje i usisavanje su aktivnosti kojima se moramo češće pozabaviti kada imamo ljubimce.