B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Fen za kosu al’ u druge svrhe

autor: Gomex | 07.10.2021
Fen za kosu al’ u druge svrhe

Iako se fen oibično koristi samo za sušenje kose, on vam može pomoći da rešite niz situacija koje umeju baš da iznerviraju...

Odlepite sliku

Ako iz albuma želite da izvadite sliku koja je tu već dugo zalepljena,  zagrejte je malo vrućim vazduhom fena i olakšajte sebi posao.

Čišćenje prašine

Možete se rešiti prašine sa teško dostupnih mesta (nepravilnih oblika drveta, lampi, kompjutera…). Upalite hladan vazduh na fenu za kosu i usmerite prema delu odakle želite da očistite/izduvate prašinu.

Odlepite tuš-zavesu

Ako vam se plastična tuš-zavesa zalepila, a vi želite da je vratite u prvobitno stanje, usmerite vruć vazduh fena prema zalepljenom mestu.

Ravnanje glazure na torti

Kada želite da izravnate glazuru na torti, uključite hladan vazduh i „proterajte” u željenom smeru. Ako je želite učiniti sjajnijom, upalite na kratko vruć vazduh i zagrevajte ravnomerno ali izdaleka, istovremeno lagano okrećući tortu.

Brisanje zidova

Ako vam dete šara po zidovima voštanim bojama, pripremite sunđer natopljen sa malo deterdženta, ali prethodno usmerite vruć vazduh iz fena prema problematičnom mestu. Približite koliko možete, boja će se otopiti, pa je samo obrišite sunđerom ili ubrusima.

Skidanje nalepnica

Papirne nalepnice na plastici ili staklu najlakše ćete skinuti ako usmerite fen sa vrućim vazduhom prema njima. Kada lepak omekša pod uticajem toplog vazduha, laganim pokretom odlepite nalepnice.