B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Jastuci za baštenske stolice

autor: Gomex | 18.03.2021
Jastuci za baštenske stolice

Stvari koje napravite sopstvenim rukama imaju mnogo veću vrednost, a pored toga stvaraju jedinstvenu atmosferu i naglašavaju individualnost vlasnika kuće.

Uz pomoć ovih ručno pravljenih jastučića, možete značajno promeniti atmosferu svog mesta za relaksaciju i odmah ćete primetiti kako male i jednostavne stvari mogu da promene izgled čitavog ambijenta.

Odabir materijala

Posebnu pažnju svakako obratite na odabir materijala od kog ćete izraditi jastučiće. Preporučuje se da to bude materijal koji je čvrst i otporan na habanje.

Za ovaj poslić pogodne su različite tkanine i materijali - na primer, stare farmerke, jakne i komadi odeće koji više nisu u upotrebi... Naravno, ni kombinovanje različitih materijala nije greška i to ponekad donosi estetski veome interesantne rezultate. Glavna stvar je da se pojedinačni dezeni i boje lepo slažu, jer nije cilj da nešto u šta ste uložili puno truda na kraju izgleda smešno. 

Iskoristite svoje veštine

Za one koji imaju iskustva u pletenju, štrikanju ili tkanju, verovatno je najbolja preporuka da svoje veštine iskoriste i prilikom izrade jastučića za baštenski nameštaj. U zavisnosti od toga šta ste zamislili, to može biti isključivo pletena, štrikana ili tkana forma, a u središtu se može naći i sunđer koji bi doprineo udobnosti, te bi se deo koji napravite koristio kao navlaka. Sve zavisi od vaše mašte! Ipak, ukoliko osećate da vam nedostaje inspiracije, internet je uvek tu za vas. Tamo ćete svakako pronaći pregršt različitih ideja.