B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kako „obrijati” stari džemper?

autor: Gomex | 21.01.2021
Kako „obrijati” stari džemper?

Čestim nošenjem džempera, kaputa i drugih odevnih predmeta, na njima se obično stvaraju neželjene grudvice zbog kojih odeća izgleda staro i iznošeno…. Ipak, ne bacajte džemper čim ugledate ućebane grudvice na njemu! Postoji nekoliko jednostavnih načina da ih se rešite (ali ih nikako ne čupajte).

Makaze

Makaze mogu poslužiti kao prva pomoć, ali obavljanje ovog posla makazama vam može oduzeti dosta vremena i morate biti zaista oprezni kako ne biste isekli garderobu.

Sunđer

Iako zvuči čudno, sunđer za pranje sudova takođe može dati novi sjaj vašem džemperu. Lagano i na maloj udaljenosti, abrazivnom stranom sunđera, prelazite preko ućebanih grudvica koje bi trebalo da se zakače na grubu teksturu tog kuhinjskog pomagala.

Kamen za pete

Još jedan neobičan predlog bio bi kamen za pete, čija tekstura takođe odlično skida viškove. Nežnim pokretima prelazite preko garderobe koju želite da očistite, a ućebane grudvice će se uhvatiti za kamen. 

Brijač

Ako želite da preporodite stare komade odeće, verovatno najdelotvorniji na ovoj listi “malih pomoćnika” je brijač. Odeću koju planirate da “tretirate” prvo okrenite tako da unutrašnja strana bude spolja. Operite na odgovarajućoj temperaturi, a kada se odeća osuši, vratite je na pravu stranu i raširite. Rukom zategnite deo preko kog ćete prelaziti brijačem i laganim potezima odstranite ućebane grudvice. Povlačite brijač dovoljno pažljivo, kako ne biste oštetili materijal. Nakon ovog zahvata, vaša odeća će izgledati kao nova.