B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Ne samo za pečenje

autor: Gomex | 06.01.2022
Ne samo za pečenje

Pored svima poznatog trika koji ujedno predstavlja i osnovnu namenu proizvoda - da se kolači ne zalepe za pleh - papir za pečenje možete upotrebiti za rešavanje mnogo sitnih problema u kući. Pogledajte šta sve može da se reši sa malo papira za pečenje…

Očistite pod

Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite na uobičajen način. Pokupićete svu prljavštinu sa poda, a dodatna pogodnost je to što će pod biti uglancan voskom sa papira.

Očistite peglu

Ako vam se pegla ulepila, na papir za pečenje sipajte so i kada se pegla ugreje do maksimuma, lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.

Uglancajte česme

Papirom za pečenje uglancajte česme da dobiju sjaj! Glancanjem, papir će ukloniti fleke od vode, a vosak sa papira će česme, bar privremeno, zaštiti i od nastanka novih fleka.

Obložite police

Postavite papir za pečenje na najviše police u kuhinji gde se skuplja prašina i lepi masnoća od kuvanja. Na par meseci ih zamenite i iznenadićete se koliko će prljavštine ostati na njima. Ovaj papir možete iskoristiti i za oblaganje fioka i unutrašnjih polica u kuhinjskim ormarićima.

Sprečite škripu vrata

Vrata koja prilikom zatvaranja i otvaranja škripe trebalo bi skinuti i papirom za pečenje istrljati ispupčenja na šarkama. Na taj način, vosak sa papira će zatvaranje i otvaranje učiniti lakšim, a vi ćete se rešiti neprijatnog zvuka.

Sačuvajte baštenski alat

Nakon korišćenja, baštenski alat očistite ovim papirom. Osim što ćete lako skinuti ostatke zemlje, vosak sa papira će zaštititi metal od rđe.

Odglavite zaglavljen rajsferšlus

Ukoliko primetite da rajsferšlus na vašoj jakni ili tašni zapinje na nekom mestu, istrljajte ga papirom za pečenje i tako podmažite zupce! Biće kao nov.

Očistite metalne elemente

Da bi prstenovi na tuš zavesi lakše klizili, šipku istrljajte papirom za pečenje i na taj način je podmažite i obrišite od prašine koja se vremenom sigurno zalepila. Isti princip čišćenja prašine primenite na šipke u ormarima i plakarima. Glancanjem, one će ponovo zasija