B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Pročisti svoj usisivač

autor: Gomex | 17.12.2020
Pročisti svoj usisivač

Da li ste nekad razmišljali da postoje određeni mirisi (prijatni i neprijatni) koji nam u domu sačinjavaju svakodnevicu? Pored mirisa kuvanja (sarma, kiseli kupus i ostale čarolije), miris kokica iz mikrotalasne, miris svežine omekšivača sa veša, a naposletku i karakteristični miris rada usisivača. Ipak, postoji nekoliko načina da miris usisivača postane svežiji.

Pomalo otužan i neprijatan miris usisivača nastaje taloženjem mikročestica u filterima i kanalima kuda struji vazduh, a ponajviše u materijalu kesice za prašinu. Ovaj miris se posebno oseti kada usisavamo ceo stan, iz prostog razloga jer se ceo sistem usisivača zagreje od rada motora. Isfiltriran čist vazduh se pod pritiskom ispušta nazad u prostoriju, a samim tim i otužni miris razgrejanih naslaga iz njega. Ovaj problem je relativno lako rešiv.

Soda bikarbona 

Ovaj prašak je najverniji saveznik svakog čistog doma. On pomaže u uklanjanju nečistoća, ali apsorbuje i neprijatne mirise. Sipajte jednu kašiku sode bikarbone u kesu usisivača svaki put kada je ispraznite. Ona će pokupiti neprijatne mirise iz prašine u kesi, pa će vaš stan ostati svež i nakon usisavanja.

Mirisna mešavina od sušenog cveća 

Sipajte u ispražnjenu vreću usisivača pola kašike cimeta u prahu, sušenu koru jedne pomorandže i malo sušenog mirisnog cveća. Ova tri sastojka počeće da deluju kad se usisivač zagreje, a prijatne mirise će ispuštati kroz filter čak i kada usisivač nije uključen.

Lavanda

Pre nego što krenete sa usisavanjem, istresite na tepih malo lavande. Nju ćete lako naći u jastučićima za osvežavanje ormara. Miris lavande će neutralisati miris usisivača, a vazduh u prostoriji će očuvati svežinu.