B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Trikovi sa alu folijom

autor: Gomex | 02.12.2021
Trikovi sa alu folijom

Aluminijumsku foliju ste verovatno koristili samo za pripremu ili odlaganje hrane, ali sada ćete je upotrebljavati i na nekoliko novih načina. Uz malo mašte i jeftinog materijala, moći ćete da napravite unikatne stvarčice za domaćinstvo. Pogledajte nekoliko predloga:

Ukrasite ram za slike

Ako želite da ukrasite ram za slike, folija je idealno rešenje. Premažite lepkom ceo drveni okvir, pa preko njega zalepite foliju i ostavite da se dobro osuši. Nemojte da vas brine ako se folija nabora tokom lepljenja, to je čak i poželjno, jer će okviru dati poseban rustični izgled.

Oštrač za makaze

Da biste brzo i lako naoštrili makaze, sklopite komad folije u četiri sloja i nekoliko puta presecite makazama. Oštrice će za nekoliko trenutaka biti kao nove.

Žica za pranje sudova

Ukoliko nemate žicu za pranje sudova, a hoćete da skinete tvrdokorne mrlje sa šerpe, tiganja ili vatrostalne činije, pomoći će vam folija. Otkinite jedan malo veći komad, zgužvajte ga tako da dobijete lopticu i koristite kao običnu žicu za pranje sudova.

Pakovanje hrane

Ostatke hrane koje želite da zamrznete zapakujte u foliju, pa stavite u plastičnu kesu. To će vam olakšati ponovnu upotrebu, jer ćete iz kesice jednostavno izvaditi paketić zapakovan u foliju i direktno ga staviti u rernu ili mikrotalasnu.

Levak

Ako u kući nemate levak, a baš sada vam je zatrebao, napravite malu improvizaciju uz pomoć aluminijumske folije. Savijte foliju tako da napravite fišek sa otvorom na dnu i presipanje može da počne.