B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Ukrasi svoje „japanke”

autor: Gomex | 03.06.2021
Ukrasi svoje „japanke”

Japanke su i dalje neizostavna obuća tokom letnjih dana, a nosile su se još 1500 godina pre nove ere u starom Egiptu... Naročito popularne postale su posle drugog svetskog rata kada su iz Japana stigle u zapadni svet.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete da ih ulepšate i spremite za druge prilike, ne samo za plažu.

Jednostavnim namotavanjem i lepljenjem dugačkih ukrasnih trakica od satena ili nekog drugog materijala, od običnih gumenih možete da napravite veoma ljupke japanke. Deo iznad prstiju ukrasite džombastim mašnama, koje možete zalepiti, pričvrstiti silkom ili ušiti pomoću igle i jačeg konca. 

Cvetni aranžmani

Ako ste ljubitelj cveća, pretvorite svoje gumene japanke u raskošne cvetne aranžmane. Trebaju vam trake od tila ili čipke neutralne boje duž koje ćete pričvrstiti cvetiće, a zatim traku iglom i koncem zašiti na kaiševe. Cvetiće možete da kupite ili izradite sami. 

Rese

Iznošene kožne japanke možete da osvežite i sa resama. Trebaće vam stara torba ili neki drugi predmet od veštačke kože ili antilop materijala. Iskrojite prema svojoj meri, zarežite i napravite rese, a zatim ih pričvrstite čičkom. 

Kožne trake

Sa dugačkim kožnim trakama možete da napravite i popularne gladijatorke, koje su izuzetno tražene i ove sezone. Pričvrstite, obmotajte, zavežite… Minut posla za potpuno novi stil!

Marama

Ako imate omiljenu maramu koja se već pomalo ofucala, možete da je iskoristite i dizajnirate seksi-šik japanke. Izgledaće još bolje ako ih ukomponujete sa metalnim lancima ili debelim zlatnim/srebrnim koncem, nalik na žicu.

Gotovo sve što vam treba možete pronaći kod kuće, a ako vam još nešto zatreba, potražite u prodavnicama sa pozamanterijom ili repro-materijalom za izradu nakita. Začudićete se za koliko malo novca možete da napravite čuda, i dobro se zabavite pritom.

Prepustite se mašti i kreirajte japanke po svom ukusu. Možete da obradujete i neku dragu žensku osobu i poklonite joj jednu od ovih nesvakidašnjih, unikatnih i nosivih rukotvorina.