B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Uskršnja dekoracija prozora

autor: Gomex | 15.04.2021
Uskršnja dekoracija prozora

Iskoristite motive uskršnjih praznika i napravite prazničnu atmosferu u svom domu. Uz pomoć mašte i dekorativnih predmeta, možete napraviti bezbroj različitih ukrasa kojima ćete ulepšati svoje prozorsko okno, a samim tim ćete doprineti i sveopštoj lepoti doma, kako iznutra, tako i spolja.

Korpica nikad dosta

Kada je u pitanju Uskrs, korpica nikad nije dosta! Nekoliko korpi na stolu i sigurno jedna veća na prozoru. Drške korpi možete ukrasiti satenskim ili ukrasnim tračicama, zvončićima, poljskim cvećem (kao što su bele rade, maslačci i slično). Korpu možete napuniti veštačkom travom koju u vreme Uskrsa možemo naći u izobilju. Ako želite da postignete još šareniji efekat, možete uzeti veštačku travu i u drugim bojama. Ukoliko vam je korpa preduboka, ispod trave stavite zgužvane novine ili stiropor. Naravno, figurice pilića, zečeva i jaja su neophodne u bilo kom dekoru. Svaku korpu možete popuniti čokoladicama, bombonama i lizalicama.

Kao i sav ostali dekorativni materijal, ikebanu možete kupiti ili napraviti. Možete pronaći bezbroj ideja kao što je, na primer, glavica mladog kupusa kao postolje za ostatak ikebane. Za postolje možete iskoristiti i gajbicu koju ste prethodno ofarbali. Sve to ukrasite veštačkom travom, ponekom svećom i cvetom uz, naravno, jedinstveno ukrašena jaja.

Svaki gost već sa spoljne strane može da se susretne sa uskršnjim raspoloženjem pomoću venca, koji odiše toplinom i druželjubivošću domaćina. Možete naći venčiće u raznim bojama, sa veštačkom travom, cvećem, natpisom „Srećan Uskrs“, zekom, perom i slično... 

Prozor takođe dekorišite

Usrkšnje drvo možete sami da napravite tako što ćete nekoliko suvih grana staviti u providnu ili obojenu vazu. Grane možete da ofarbate u belo ili da ostavite da budu u prirodnom izdanju. Jaja kojima ćete ukrašavati uskršnje drvo mogu biti kuvana, živa ili čak plastična koja ćete napuniti poslasticama. 

Oni koji vole jednostavnija rešenja mogu staviti prolećno cveće na prozorčić. Svojim mirisima, cveće takođe donosi svežinu. Uzmite samo nekoliko prolećnih cvetova i stavite ih u dekorativno staklo. Ovaj čarobni ukras za prozor stvara atmosferski ambijent i osigurava dobro raspoloženje tokom proslave.