B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Brza praznična torta

autor: Gomex | 14.04.2022
Brza praznična torta

Za praznike, osim što uživamo u ukusnoj trpezi, provodimo vreme sa najmilijima, a kada je cela porodica na okupu, šteta je da se posle ručka ne pojede i desert kom je nemoguće odoleti! 

Ako još uvek nemate ideju za praznično zaslađivanje, donosimo vam malo inspiracije. Najbolje od svega je što se ova torta pravi brzo, lako i jednostavno. Idealna je za sve koji nemaju mnogo vremena, a žele da oduševe svoju porodicu, prijatelje i drage goste. 

Brza praznična torta

Sastojci: 
500ml slatke pavlake, 400g kisele pavlake, 150g šećera u prahu, 500g mlevenog keksa, 500g smrznutih malina, 100ml mleka (ukoliko je keks previše suv)

Priprema: 
Ulupajte slatku pavlaku (kao za šlag), a zatim pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu u odvojenoj posudi. Mešavinu kisele pavlake i šećera sipajte u slatku pavlaku, pa lagano izmešajte. Toj masi dodajte keks i sve sjedinite. Ukoliko vam je masa suviše gusta, dodajte mleko, pa opet izmešajte. Na kraju umešajte i maline koje moraju biti smrznute, jer se smesa meša, a potom stavlja u kalup. Na tacnu stavite obruč od kalupa (ili ukoliko nemate, u tepsiju stavite foliju, pa istresite celu smesu), a onda varjačom ispritiskajte, kako bi se istisnuo vazduh. Na tortu može odmah da ide dekoracija po izboru, a može i kada se kolač stegne. Pre skidanja obruča, držite kolač sat vremena u zamrzivaču ili 2-3h u frižideru.