B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Carska pita

autor: Gomex | 22.10.2020
Carska pita

Carska pita je sjajno predjelo, ali može biti i odličan doručak ili večera, posebno uz jogurt. Poznata je još i kao španska pita.

U pitanju je jedno od onih jednostavnih jela koja jednom probate i uvek im se rado vraćate. Za taj brzi, ukusni i provereni recept - od ideje do posluženog jela - neće vam trebati više od 45 minuta, pa je stoga pogodan za svaku prigodu.

Ovo jelo je veoma zahvalno i kada se priprema za veća okupljanja i slavlja. Dekorativnog je izgleda i fantastičnog ukusa. Ako vam ostane nešto pite za sutra, možete je jesti hladnu ili podgrejati u mikrotalasnoj pećnici.

Recept za Carsku pitu

Sastojci: 

4 jajeta, šolja jogurta, šolja ulja, dve i po šolje brašna, 1 prašak za pecivo, 150g šunkarice, 150g trapista, 150g kiselih krastavaca, 100g kisele paprika

Priprema: 

Mikserom umutite jaja i so, tako da dobijete penastu smesu u koju ćete potom dodati ulje i jogurt, a onda i brašno i prašak za pecivo. Šunkaricu, papriku, krastavce i sir potrebno je iseckati sitno (na “kockice”). Pripremljene sastojke priključite smesi koju ćete nakon toga dobro izmešati kašikom. Sada dolazi vreme da izlijete smesu u modlu za kuglof ili u pleh koji ste prethodno premazali uljem. Takođe dobro izgleda kada je pečeno u modlama za mafine. Ukoliko je sve spremno, zagrejte rernu i pecite na 200 stepeni, 30-40 minuta . Carsku pitu možete poslužiti toplu ili hladnu, kako vam se više dopada.