B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Čoko torta bez kora

autor: Gomex | 23.09.2021
Čoko torta bez kora

Ako vam se jede torta koja je u isto vreme kremasta i čokoladna, onda obavezno isprobajte ovaj recept. U pitanju je neodoljiva kombinacija ukusa čokolade, keksa, kafe i mleka...

Savršena za sve prilike

Čokoladna torta bez kora je idealna ukoliko očekujete goste, jer je prilično izdašna, a ne zahteva pečenje kora, te ni priprema ne oduzima previše vremena. Zbog njenog dekorativnog izgleda, možete je praviti kao poklon, ali i za svoje lično zadovoljstvo. Ova torta je savršena za sve prilike i može se prilagoditi svačijem ukusu.

Čoko torta bez kora

Sastojci:

250g celog i 200g mlevenog keksa, 200ml mleka, za fil: 350g putera, 120g kakao praha, 300g šećera u prahu, 100ml slatke pavlake, 120ml mleka, 2 supene kašike kuvane kafe (ili ekstrakta po ukusu), za dekoraciju: 100g crne čokolade za kuvanje, 50g bele čokolade, 2 kašike ulja.

Priprema:

Puter i kakao stavite u dublju posudu i miksajte. Potrebno je da postepeno dodajete polovinu šećera u prahu i polovinu mleka, kao i da miksate oko 3 minuta. Zatim dodajte ostatak, miksajte dok se ne sjedini, pa dodajte mleveni keks. Umutite slatku pavlaku i dodajte u fil. Sjedinite. Dodajte kuvanu kafu. Ukoliko je smesa previse gusta, sipajte malo mleka. Ukoliko je retka, dodajte još mlevenog keksa. Keks umačite u mleko i slažite u pleh ili kalup. Sipajte fil. Stavite na hlađenje. Otopite čokolade, crnom prelijte celu tortu, a potom belu sipajte u linijama. Čačkalicom možete praviti šare.