B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Cvetovi od kulena

autor: Gomex | 18.03.2021
Cvetovi od kulena

Dekoracija slane trpeze datira još iz antičkog doba. Pomalo je zapostavljena u mračnom srednjem veku, mada je dvorska trpeza uvek morala da bude bogato dekorisana. U novije vreme boje igraju značajnu ulogu na trpezi, skoro ujednačenu sa ukusima i mirisima.

Recept za slane mafine sa kulenom nastao je relativno skoro, ali se kod naših domaćica „odomaćio” za veoma kratko vreme. Ubraja se u provereno dobre, a toliko je jednostavan da ih može pripremiti baš svako. U ovom broju vam predstavljamo cvetove od kulena, koji se prave od sastojaka koje uvek imate pri ruci, tako da nije potrebno ogromno kulinarsko iskustvo da biste se upustili u ovu gastro avanturu. Gotov obrok predstavlja čudesan spoj intenzivnih ukusa, a pritom je neverovatno dekorativan.

Recept za cvetove od kulena

Sastojci: 

20 šnitova kulena, 4 jajeta, 1 kašika naseckanog peršuna, so, vegeta, šareni biber, 2 kašike maslinovog ulja.

Priprema: 

Ulje rasporedite u 4 kalupa za mafine i dobro ih premažite. Svaki kalup obložite sa po 4 šnita kulena u obliku cveta. U sredinu svakog kalupa izlijte jaje, pa ga lagano posolite. Pre pečenja, jaja možete posuti i sa malo naribanog tvrdog ovčijeg sira. Pecite 20-ak minuta u pećnici prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Oštrim tanjim nožem prođite između kalupa i kulena, pa pažljivo izvadite. Jelo poslužite posuto grubo mlevenim šarenim biberom i naseckanim peršunom.