B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Domaća bela čorba

autor: Gomex | 17.12.2020
Domaća bela čorba

Nutricionisti često ističu da supe i čorbe mogu ublažiti simptome prehlada. Sastojci domaćih supa smanjuju simptome upale gornjih disajnih puteva i ublažavaju kašalj. Mnogi zbog nedostatka vremena odustaju od njihovih priprema. Međutim, ukoliko unapred pripremite povrće, vreme pripreme će biti znatno kraće.

Recept za Belu čorbu

Potrebni sastojci: 

500g pilećeg belog mesa, 2 šargarepe, paštrnak, koren peršuna, 1 krompir, glavica crnog luka, sok od 1/2 limuna, 1 kašika suvog začina, 1/2 kašičice soli, 1 - 2 žumanca (u zavisnosti kako volite, za prvi put stavite jedno), 150g kisele pavlake, peršunov list

Priprema:

Sitno iseckajte, izrendajte ili izblendirajte crni luk. Dodajte čašu vode i kašiku začina pa stavite da se dinsta. Za to vreme pripremite belo meso i povrće. Belo meso iseckajte na kockice i dodajte luku kada voda ispari, nalijte opet čašu vode kada dodate meso i nastavite sa dinstanjem. Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistite pa sitno iseckajte

Kada ispari skoro sva voda u kojoj ste dinstali luk i meso, dodajte povrće, pa nalijte 2l vode, dodajte so i pustite da provri, smanjite vatru i ostavite da se kuva dok ne omekša. Povremeno promešajte. Kada se sve skuva, dolijte vode da postignete željenu gustinu. Opet vratite na vatru da provri.

Za to vreme umutite žumance sa pavlakom. Kada čorba provri, sklonite sa vatre pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Lagano sipajte i mešajte. Sok od limuna dodajte čorbi i pospite seckanim peršunovim lišćem.