B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kolač sa crnim vinom

autor: Gomex | 17.02.2022
Kolač sa crnim vinom

Ako ste nekada bili u dilemi da li da pojedete kolač ili ipak popijete čašu vina, sada nećete imati tih nedoumica, jer ovaj recept predstavlja kombinaciju pomenutih...

Postoji zaista mnogo recepata za kolače i poslastice od čokolade, ali nijedan nije kao ovaj. Čokoladno savršenstvo sa malim dodatkom vina oduševiće i najprobirljivije nepce. Uz to, priprema je prilično jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena.

Kolač sa crnim vinom

Sastojci: 

125g maslaca, 180g smeđeg šećera, 150g belog šećera, 3 jajeta, 200g brašna, 1 pomorandža, 250ml crnog vina, 60g kakaoa, 1 kašičica praška za pecivo, ¼ kašičice sode bikarbone, prstohvat soli.

Priprema: 

Omekšali maslac izmutite sa dve vrste šećera. Trebalo bi da dobijete vazdušastu belu smesu. Jedno po jedno, dodajte jaja i rendanu koru pomorandže. Brašno sipajte u posudu u koju ćete dodati kakao, sodu, prašak za pecivo i so. Dobro izmešajte. U smesu od maslaca i jaja dodajte suve sastojke i vino. Kalup za kolač namažite maslacem i pospite kakaom. Testo za kolač sipajte u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je desert gotov (čačkalica treba da bude suva kada se izvadi). Kada je kolač gotov, ostavite ga u kalupu oko 15 minuta, da se ohladi. Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili nečim drugim, po želji...