B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Krem supa od graška i kiselog mleka

autor: Gomex | 19.03.2020
Krem supa od graška i kiselog mleka

 Kuvanje je veština za koju će vam trebati vremena i truda, ali osnove bi trebalo znati. U svakom slučaju, vežba čini majstora ili kao što latinska poslovica kaže: „Repetitio est mater studiorum“ (ponavljanje je majka znanja).

 

Krem supa od graška i kiselog mleka-Recept

Potrebni sastojci:

300g smrznutog graška, 1 veći krompir, 4 čena belog luka, 600g ceđenog ili gustog punomasnog kiselog mleka, pola limuna, supena kašika suve mirođije i prstohvat za posipanje, 2 prstohvata mlevenog bibera, 3 supene kašike maslinovog ulja i još malo za posipanje na kraju.

Način pripreme:

Krompir oljuštiti i iseći. Staviti ga da se kuva u posoljenoj vodi, a kad bude približno gotov,  dodati grašak i tri čena belog luka. Grašak se brzo sprema. Kuvati ga 10-15 minuta ili koliko je navedeno na pakovanju. Ako je ostalo mnogo vode od kuvanja, izvaditi deo i odvojiti, da se regluliše gustina supe. Sok od limuna iscediti u povrće i ostaviti da se ohladi. Dodati četvrti čen belog luka, kiselo mleko, maslinovo ulje, so i začine, a zatim pasirati dok se ne dobije krem (ne previše gust). Po ukusu dodati još soka od limuna ili začine. 

Ukoliko niste uspeli dovoljno dobro da ispasirate, pa su ostale ljuspice od graška - procedite ih i rešićete problem. Ukoliko imate problem sa varenjem, ljuspice svakako treba ukloniti, jer se prilično teško vare. 

Ostavite da se čorba ohladi, pospite je aromatičnim maslinovim uljem i sušenom mirođijom. Jelo je spremno. Prijatno!