B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Medena torta

autor: Gomex | 03.06.2021
Medena torta

Iako je skromnog izgleda, medena torta nudi bogatstvo ukusa i upravo je to razlog zbog kog je ovaj recept iz davnina i dalje aktuelan. Njena jednostavnost čini je lakom za pripremu, a degustacija je pravo zadovoljstvo! 

Postoji samo jedan način da to i proverite… Sledite recept!

Med za dobro zdravlje

U današnje vreme kada je na trpezama sve manje zdrave hrane, a tržište preplavljeno konditorskim proizvodima upotreba meda postaje sve značajnija.

Konzumiranje meda nije samo užitak, on nam daje radost, snagu, okrepljuje organizam i sastavni je deo trpeze. Upotrebljavamo ga pri pravljenju džemova, zaslađivanju domaćih napitaka i čajeva, a takođe i pravljenju raznih kolača i poslastica sa medom. 

Odličan je dodatak prelivima i dresinzima u kulinarstvu jer se ukus meda odlično kombinuje sa mesom i povrćem. Potpomaže varenje teških namirnica, obogaćuje ukuse, povezuje ih daje svakom jelu posebnu aromu.

Medena torta

Sastojci za koru:

250g brašna, 100g šećera, 125g putera, 1 jaje, so (na vrh noža).

Sastojci za fil:

100g oraha, 750g mladog  kravljeg sira, 150g šećera, 1 kašičica cimeta, 150g meda, so (na vrh noža), 4 jajeta, 50g mlevenih lešnika.

Priprema:

Umesite testo od jaja, brašna, putera i šećera. Ostavite u frižideru da odstoji sat vremena. Nakon toga, testom obložite okrugli pleh koji je prethodno podmazan i posut brašnom. Odozgo pospite seckane orahe. Mladi sir malo mutite, a zatim dodajte šećer, cimet, med i so. Na kraju, pažljivo dodajte umućena jaja. Fil sipajte preko testa i stavite da se peče u rerni, na temperaturi od 175 stepeni, oko 30 minuta. Pečenu tortu pospite mlevenim lešnicima.