Ako vas namazi asociraju na nešto loše i nezdravo, znajte da to ne mora biti tako. Domaći namazi ne sadrže konzervanse i aditive, brzo i lako se pripremaju, a nisu ni previše skupi. U kombinaciji sa sveže tostiranim hlebom mogu biti odličan izbor za doručak ili večeru.
- Hleb je ukusniji kada se tostira
- Hleb se lakše vari kada je tostiran
- Tostiran hleb bi trebalo da ima manji glikemijski indeks
- Tostiranjem hleba uništavate gljivice koje su mogle da se nakupe...
Sastojci:
1 konzerva sardine, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, prstohvat seckane rukole, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike pavlake, 1 kašika senfa, so i biber po ukusu
Priprema:
Sve sastojke iseckajte ujednačeno sitno i sipajte u odgovarajuću činiju. Vodite računa da činija bude duplo veća nego što je potrebno da stanu svi sastojci. Preko naseckanih delova prelijte ribu iz konzerve i sve zalijte limunovim sokom. Sada smesu detaljno izgnječite viljuškom, a nakon toga kružnim pokretima dobro izmešajte. Dekorišite čerijem.