B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Namaz od sardina na tostu

autor: Gomex | 21.01.2021
Namaz od sardina na tostu

Ako vas namazi asociraju na nešto loše i nezdravo, znajte da to ne mora biti tako. Domaći namazi ne sadrže konzervanse i aditive, brzo i lako se pripremaju, a nisu ni previše skupi. U kombinaciji sa sveže tostiranim hlebom mogu biti odličan izbor za doručak ili večeru.

Zašto treba tostirati hleb?

- Hleb je ukusniji kada se tostira

- Hleb se lakše vari kada je tostiran

- Tostiran hleb bi trebalo da ima manji glikemijski indeks

- Tostiranjem hleba uništavate gljivice koje su mogle da se nakupe...

 

 Namaz od sardina na tostu

Sastojci: 

1 konzerva sardine,  1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, prstohvat seckane rukole, 1 kašika limunovog soka, 2 kašike pavlake, 1 kašika senfa, so i biber po ukusu

 

Priprema: 

Sve sastojke iseckajte ujednačeno sitno i sipajte u odgovarajuću činiju. Vodite računa da činija bude duplo veća nego što je potrebno da stanu svi sastojci. Preko naseckanih delova prelijte ribu iz konzerve i sve zalijte limunovim sokom. Sada smesu detaljno izgnječite viljuškom, a nakon toga kružnim pokretima dobro izmešajte. Dekorišite čerijem.