B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Nema zime bez podvarka

autor: Gomex | 06.01.2022
Nema zime bez podvarka

Zimska trpeza i praznici sa sobom obavezno nose i podvarak. Recepata za ovo jelo ima na desetine, ali su uvek najbolji oni najjednostavniji...

Sa receptom za podvarak ne možete da pogrešite. U slučaju da se ovog zimskog specijaliteta setite tokom sezone posta, iz recepta slobodno izbacite meso. Jelo će svakako biti odlično, a ukoliko želite, možete ga obogatiti krompirom.

Podvarak

Sastojci: 

Veća glavica kiselog kupusa, 400g dimljenog svinjskog vrata, 1 veća glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, 1 veća šargarepa, 2 lista lovora, 2 kašike domaće svinjske masti, suvi biljni začin, aleva paprika, biber i so.

Priprema: 

Sitno iseckajte kupus i dobro ga operite. Dimljeni vrat isecite na kockice i narežite nekoliko listova koje ćete staviti na vrh kada sve bude gotovo. U dubljoj šerpi, na zagrejanoj masti, propržite sitno iseckan beli i crni luk. Dodajte izrendanu šargarepu, zatim isečeni dimljeni vrat i na kraju dobro oceđen kupus. Sve dobro izmešajte i propržite na tihoj vatri. Kada kupus omekša i postane staklast, dodajte lovorov list, alevu papriku i začine. Nalijte vodu tako da pokrije kupus, poklopite i kuvajte dok kupus ne omekša, uz povremeno mešanje. Jelo sipajte u tepsiju ili glinenu posudu, odozgo poređajte listove dimljenog vrata. Stavite u rernu na pola sata, da se dobro zapeče.