Ako ste nedovoljno iskusni u oblasti kulinarstva Ili ste često u situaciji da nemate puno vremena za pripremu obroka, recept koji vam donosimo možda će rešiti vaše probleme. U pitanju je jelo koje zadovoljava gurmanske apetite, a nije nimalo zahtevno i ne oduzima puno vremena. Za pripremu je potrebno svega 30 do 40 minuta.
Potrebni sastojci:
- 1 tikvica
- 1 kuvani krompir
- 1 veza mladog
crnog luka
- 6 jaja
- 100ml kisela pavlaka
- 1 kašika maslaca
- 6 viršli
- so, biber
Priprema:
Tikvicu, viršle i krompir iseckajte na kolutove, a crni luk naseckajte sitno. Tikvice propržite u tiganju, dodajte maslac, krompir i viršle. Posolite i pobiberite. Jaja umutite sa kiselom pavlakom. Nauljite vatrostalnu posudu, pa izručite sadržaj iz tiganja. Prelijte umućenim jajima i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Kada je jelo dovoljno pečeno, isecite ga na kocke i pospite seckanim crnim lukom. Prijatno!