Mnogi od nas često se nalaze u situaciji da imaju veoma malo (ili nimalo) vremena, a u ionako gustom rasporedu trebalo bi napraviti mesta i za pripremu obroka... Baš za takve prilike potrebne su nam ideje za brza jela koja ne zahtevaju specijalne sastojke i dugo zadržavanje u kuhinji.
Slana jela sa oblandama i nisu baš uobičajena, pa stoga ovaj recept sa sobom nosi izvesnu dozu ekskluzive. Pred vama je recept za obrok koji se pravi jednostavno, uz nekoliko sastojaka i malo dobre volje. Nikad dosta recepata za brza i ukusna jela!
Sastojci:
1 tabla oblande, 200g krem sira, pileća salama, 1 struk mladog luka, 200g kiselih krastavaca, 100g kečapa.
Priprema:
Oblandu postavite na blalo navlaženu krpu. Dobro razmutite krem sir i premažite ga preko oblande.
Poređajte kolutove pileće salame i preko njih ređajte premazane oblande. Ponovo premažite krem sirom u tankom sloju. Kiseli krastavac isecite na tračice i poređajte ga preko premazane pileće salame.
Urolajte omekšalu oblandu uz pomoć krpe, dobro je zategnite i stavite u frižider (bar na sat vremena) da se stegne. Secite po želji i poslužite uz kečap.