Kvalitetan obrok jedan je od glavnih recepata za sreću. Još kad ga pripremite brzo i jednostavno, zadovoljstvo je potpuno.
Postoje recepti u kojima nema velikih tajni, koji ne iziskuju ogromno kulinarsko iskustvo i istančan osećaj za pripremanje hrane. Ovakvih recepata je sijaset i treba ih iskoristiti u trenucima kada vam je na brzinu potrebno nešto ukusno, a u isto vreme izdašno i sito.
Kobasice u testu koje ćete zapeći u rerni mogu biti odlična večera, ali i ručak. Kada vam ponestane vremena i inspiracije, setite se ovog recepta. Obradujte svoje ukućane i uživajte u ukusnim porodičnim trenucima.
Sastojci za 4 osobe:
150g brašna, 150ml mleka, 150ml kisele pavlake, 2-3 jajeta, 1 ravna kašičica soli, 1/2 kašičice praška za pecivo, 200g kobasica (roštiljskih, dimljenih ili svežih)
Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleko, kiselu pavlaku, brašno pomešano sa praškom za pecivo i so, pa ostavite da malo odstoji (smesa bi trebalo da bude gusta kao za palačinke). Kobasice propržite na zagrejanom ulju da fino porumene sa svih strana. Preko njih sipajte pripremljenu smesu i stavite u rernu da se peče još 20-ak minuta. Poslužite toplo.